Groenten à la grecque (Griekse stijl)
Gemiddeld
35 minuten bereidingstijd35 min. bereidingstijd
Advertentie
Bereiding
Schrap de bospeentjes en snijd ze in kleine stukken. Verdeel de bloemkool in kleine roosjes. Blancheer de bospeen en de bloemkool ca. 1 minuut in kokend water met wat zout. Giet de groenten af en laat ze uitlekken.
Maak de champignons schoon en snijd ze in vieren. Pel en snipper de knoflook. Fruit de knoflook en de champignons ca. 3 minuten in de olijfolie. Voeg het mosterd- en korianderzaad, de bospeen en de bloemkool toe en bak nog ca. 1 minuut. Blus af met de witte wijn en de wittewijnazijn. Breng het geheel aan de kook en laat ca. 5 minuten koken op laag vuur.
Meng de maïzena met 1 el koud water. Voeg de maïzena al roerend toe aan het wijnmengsel en kook het geheel goed door. Hak de dille grof. Neem het mengsel van het vuur en breng het op smaak met wat zout. Roer er de dille doorheen en schenk het in een gesteriliseerde weckpot. In de koelkast ca. 3 maanden houdbaar. Lekker met paté.