Bereiding

1. Maak de boontjes indien nodig schoon. Blancheer de boontjes en de broccoli kort in kokend water met wat zout. Zorg dat ze nog lekker knapperig zijn. Koel ze af in ijswater. Laat ze goed uitlekken.

2. Was de tomaatjes. Knijp ze boven een kom kapot zodat de pitjes en wat sap in de kom druipen. Verdeel de uitgeknepen tomaatjes, de boontjes en de broccoli over een schaal.

3. Roer de olijfolie door de tomatenpitjes en voeg naar smaak wat citroensap toe als de tomaatjes niet zuur genoeg zijn. Breng op smaak met zout en peper. Roer als laatste de gehakte peterselie door de dressing.

4. Druip de dressing royaal over de groenten. Geef er lekker krokant brood of crostini bij.

Per portie (4): ca. 273 kcal
3 g eiwit | 26 g vet | 5 g koolhydraten

Proef de olijfolie van Monini

Met de drie extra vierge olijfolievarianten van Monini kun je allerlei kanten op. Monini BIOS gebruik je als olijfolie voor al je salades. Fris, licht pittig en 100% biologisch. De krachtige en fruitige Monini GranFruttato is perfect bij stevige gerechten zoals gegrild vlees of bij voorbeeld na het bakken gesprenkeld over pizza met parmaham. Monini Classico is een heel veelzijdige olijfolie; door zijn uitgebalanceerde smaak geschikt voor zowel warm als koud gebruik en dus ook heerlijk in desserts. Ben je klaar voor je eigen olijfolieproeverij?

Foto’s en receptuur: Willem van Santen