Groentesalade met dressing van frisse olijfolie en tomatenpitjes
Gemiddeld
20 minuten bereidingstijd20 min. bereidingstijd
Advertentie
Bereiding
1. Maak de boontjes indien nodig schoon. Blancheer de boontjes en de broccoli kort in kokend water met wat zout. Zorg dat ze nog lekker knapperig zijn. Koel ze af in ijswater. Laat ze goed uitlekken.
2. Was de tomaatjes. Knijp ze boven een kom kapot zodat de pitjes en wat sap in de kom druipen. Verdeel de uitgeknepen tomaatjes, de boontjes en de broccoli over een schaal.
3. Roer de olijfolie door de tomatenpitjes en voeg naar smaak wat citroensap toe als de tomaatjes niet zuur genoeg zijn. Breng op smaak met zout en peper. Roer als laatste de gehakte peterselie door de dressing.
4. Druip de dressing royaal over de groenten. Geef er lekker krokant brood of crostini bij.