Bereiding

1. Verhit voor de marinade een koekenpan op middelhoog vuur en rooster het komijnzaad, het korianderzaad, het venkelzaad en de kardemompeulen een paar minuten tot ze beginnen te geuren. Laat de specerij en afkoelen en maal ze fijn in een vijzel. Meng de specerij en met de overige ingrediënten voor de marinade in een kom en breng op smaak met zout en peper. Leg de lamsnekfilets
in een schaal en giet de marinade eroverheen. Zet de schaal ca. 4 uur maar het liefst een hele nacht in de koelkast om de smaken van de marinade te laten trekken.

2 Meng voor de fetaroom de feta, de yoghurt en de dille in een keukenmachine. Schep de room in een kommetje.

3. Haal de lam ca. 1 uur voor bereiding uit de koelkast. Verwarm de oven voor (elektrisch: 160°C / hetelucht: 140°C). Bekleed een bakplaat met een dubbele laag bakpapier en verdeel het lamsvlees eroverheen. Bak 2,5 uur – 2 uur en 45 minuten in de oven tot het krokant en goudbruin is. Haal uit de oven en zet opzij.

4. Verhit voor de tuinbonenpuree de olijfolie in een koekenpan. Bak er de knoflook in 3-4 minuten zacht in. Roer de tuinbonen erdoorheen. Prak de tuinbonen grof met een pureestamper. Roer de verse munt en de dille erdoorheen en breng op smaak met zout en peper.

5. Verdeel de tuinbonenpuree over borden. Pluk het lamsvlees met je handen in stukken en meng met het braadvocht van de bakplaat. Verdeel het vlees over de puree. Garneer met wat extra verse
munt en verse dille. Serveer met de fetaroom en het platbrood.

Per portie: ca. 594 kcal
38 g eiwit | 45 g vet | 7 g koolhydraten

Recept: JANINE RATCLIFFE, foto’s: ANT DUNCAN, styling: ALEXANDER BREEZE, foodstyling: AMBER DE FLORIO