Foodies 06/2024
Citytrip!
Cover van
Gudanang

Gudanang

  • Gemiddeld

  • ca. 1 uur bereidingstijdca. 1 u. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen
6

Ingrediënten

Noni Kooiman: "Oma Toemi maakt zo veel gerechten, ik moet er wel twee maken. Voor gudanang maak ik een sambal van kokosrasp. Wie wordt gemengd met geblancheerde groenten, kauseband, kool en taugé. Voor de dawet maak ik een siroop van citroengras. Die wordt aangelengd met kokoksmelk en rode kleurstof."

Bereiding

  1. Stamp de trassie, knoflook, rietsuiker met een snuf zout fijn in een kom. Stamp de kentjoer fijn op je werkblad en voeg toe. Doe het mengsel met de kokosrasp en peper in een pan en doe er zoveel water bij dat het net onder staat. Meng en breng aan de kook. Laat op laag vuur helemaal droogkoken. Roer regelmatig

  2. Kook ondertussen de eieren in 9 minuten hard. Laat schrikken onder koud water en pel ze.

  3. Pluk de blaadjes van de klaroen. Breng een ruime pan water aan de kook en zet een bak ijswater klaar. Doe de klaroen in het kokende water en schep meteen over in het ijswater. Laat uitlekken in een vergiet en zorg dat de bak ijswater weer ijskoud is.

  4. Breng het water opnieuw aan de kook en doe de taugé erin. Schep na 15 seconden in het ijswater.

  5. Doe nu hetzelfde met de kousenband maar kook de bonen 3 minuten als het water weer kookt. Laat afkoelen in ijswater en snijd de uiteinden weg. Snijd ze in stukken van ongeveer 5 centimeter.

  6. Serveer de groenten met de eieren en de kokossambal.

© Noni Kooiman & Toemi Dongen

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)