
Gula djawa panna cotta met pindakruim
Eenvoudig
15 minuten bereidingstijd15 min. bereidingstijd
ca. 3 uur wachttijdca. 3 u. wachttijd
Lees verder onder de advertentie
Bereiding
Week de gelatine in koud water. Breng de slagroom met de gula djawa en een snuf zout aan de kook. Zet het vuur laag en laat ca. 10 minuten rustig inkoken.
Neem van het vuur, knijp de geweekte gelatine uit en los hem op in de warme room. Giet het mengsel door een fijne zeef in een maatbeker.
Vul 4 tot 6 vormpjes of ramekins (afhankelijk van de grootte) met het roommengsel. Dek voorzichtig af met vershoudfolie en laat minstens 3 uur opstijven in de koelkast.
Bak voor het pindakruim het kokos schaafsel goudbruin en krokant in de boter. Laat uitlekken op keukenpapier.
Hak de pinda’s en het kokosschaafsel fijn en meng met wat fleur de sel en de geraspte gula djawa.
Halveer de bolletjes stemgember of snijd ze nog kleiner naar smaak. Meng de gembersiroop met het limoensap.
Stort de panna cotta’s op bordjes of schaaltjes. Schep er de siroop met de gember overheen en bestrooi royaal met het pindakruim.