Foodies 04/2024
Mediterraanse smaken
Foodies Mediterraanse smaken
Gumbo van Siham

Gumbo van Siham

  • Eenvoudig

  • ca. 1 uur bereidingstijdca. 1 u. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen: 4

Ingrediënten

Bereiding

  1. Giet wat olie in een pan en voeg hier de bloem aan toe. Zet de pan op middelhoog vuur. Meng de olie met de bloem tot er een mooi bruin egaal mengsel ontstaan. De roux mag een donkerere kleur hebben. Dit maakt de smaak wat intenser.

  2. Zodra de bloem klaar is giet je deze uit de pan. Was de okra en snijd deze in plakjes. Voeg wederom een scheutje olijfolie toe aan de pan. Bak de okra kort tot deze krokant is.

  3. Snijd de kipfilet in blokjes. Haal de okra uit de pan en bak hier de kipfilet kort in, haal daarna de kipfilet uit de pan.

  4. Schil de ui, snijd deze in blokjes. Ontpit en was de paprika. Snijd deze in ringetjes, was de wortelen en snijd deze in kleine blokjes.

  5. Voeg de groenten toe aan de pan. Pers de knoflook en voeg dit ook toe aan de pan. Snijd blokjes van de tomaten en voeg dit toe.

  6. Zorg ervoor dat je vooraf het darmkanaal uit de garnalen haalt en was ze goed. Voeg de garnalen toe aan de groenten en bak dit gedurende 5 minuten.

  7. Voeg de cajunkruiden, chillivlokken, komijn, kaneel, zwarte peper en het zout toe. Meng dit goed samen met een houten spatel. Pers een halve citroen uit en voeg samen met de kipfilet het citroensap toe.

  8. Voeg het bouillonblokje toe en zo ook de 500 ml water. Laat het langzaam koken gedurende 20 minuten.

  9. Na 20 minuten voeg je al roerend de roux toe, roer het goed door dit zodat je klontjes eruit roert.

  10. Zet je fornuis lager, was en hak de koriander fijn en voeg dit toe aan de gumbo. Voeg de okra toe, doe de deksel op de pan en laat het gerecht gedurende 30 minuten rustig doorkoken.

  11. Kook in de tussentijd de rijst. Zodra de rijst gekookt en de gumbo gaar is kun je het gerecht serveren. Garneer met wat extra fijngehakte koriander.

Receptuur & fotografie: Siham van @sihamdaily

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)