Foodies 07/2025
Top 50 van de zomer
cover van foodies zomernummer
Gyoza’s met gehakt en lente-ui eroverheen

Gyoza met gehakt

  • Gemiddeld

  • 45 minuten bereidingstijd45 min. bereidingstijd

Zelf gyoza’s maken lijkt een enorme klus, maar dat valt reuze mee. Als je eenmaal het vouwen onder de knie hebt is het maken ervan kinderspel.

Lees verder onder de advertentie

Aantal stuks
30

Ingrediënten

Voor de dipsaus

Zelf gyoza’s maken lijkt een enorme klus, maar dat valt reuze mee. Als je eenmaal het vouwen onder de knie hebt is het maken ervan kinderspel.
Tip
Maak een grote voorraad en vries ze in, zodat je er later nog van kunt genieten!

Bereiding

  1. Doe het gehakt in een kom en voeg de lente-ui, de Chinese kool, de knoflook, de gember, de sojasaus, de oestersaus, de sesamolie, het zout en de witte peper toe. Meng alles goed met elkaar en laat eventueel nog ca. 15 minuten (of langer) rusten in de koelkast, zodat de smaken goed kunnen intrekken.

  2. Zet een bakje met water klaar. Leg een gyozavel in je handpalm en leg ongeveer een theelepel van de vulling in het midden van het vel. Maak je wijsvinger nat en maak de randen van het deeg licht vochtig.

  3. Vouw het deeg dubbel en knijp het midden dicht. Maak dan met je duim en wijsvinger kleine plooitjes langs één kant en druk de randen stevig dicht, als een waaier. Herhaal met de rest van de vulling en de gyozavellen.

  4. Verhit de olie in een koekenpan op middelhoog vuur en leg de gyoza’s met de platte kant naar beneden in de pan. Bak een paar minuten en controleer of de platte onderkanten een goudbruin korstje hebben.

  5. Voeg het water toe, dek de pan af en laat de gyoza’s ca. 5 minuten stomen, tot het water verdampt is. Neem het deksel eraf en bak nog ca. 1 minuut, zodat de onderkant weer krokant wordt.

  6. Roer voor de dipsaus alle ingrediënten in een kommetje door elkaar. Serveer de gyoza’s met de dipsaus en maak af met de sliertjes lente-ui en eventueel wat crispy chiliolie.

Per stuk: 45 kcal | 3 g koolhydraten | 2 g eiwit | 3 g vet
Variëren met vulling?
Met de vulling in gyoza’s kun je naar smaak variëren. Ga voor kip- of varkensgehakt, of gebruik eens andere groenten of paddenstoelen als je een vegetarische variant wilt. Ben je een visliefhebber? Vervang de groenten door fijngehakte, gepelde rauwe garnalen. Vul het deeg met de rauwe vulling.

Wat vind jij van dit recept?

5 / 5.0 (1 stem)
Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!