
Gyoza met gehakt
Gemiddeld
45 minuten bereidingstijd45 min. bereidingstijd
Lees verder onder de advertentie
Bereiding
Doe het gehakt in een kom en voeg de lente-ui, de Chinese kool, de knoflook, de gember, de sojasaus, de oestersaus, de sesamolie, het zout en de witte peper toe. Meng alles goed met elkaar en laat eventueel nog ca. 15 minuten (of langer) rusten in de koelkast, zodat de smaken goed kunnen intrekken.
Zet een bakje met water klaar. Leg een gyozavel in je handpalm en leg ongeveer een theelepel van de vulling in het midden van het vel. Maak je wijsvinger nat en maak de randen van het deeg licht vochtig.
Vouw het deeg dubbel en knijp het midden dicht. Maak dan met je duim en wijsvinger kleine plooitjes langs één kant en druk de randen stevig dicht, als een waaier. Herhaal met de rest van de vulling en de gyozavellen.
Verhit de olie in een koekenpan op middelhoog vuur en leg de gyoza’s met de platte kant naar beneden in de pan. Bak een paar minuten en controleer of de platte onderkanten een goudbruin korstje hebben.
Voeg het water toe, dek de pan af en laat de gyoza’s ca. 5 minuten stomen, tot het water verdampt is. Neem het deksel eraf en bak nog ca. 1 minuut, zodat de onderkant weer krokant wordt.
Roer voor de dipsaus alle ingrediënten in een kommetje door elkaar. Serveer de gyoza’s met de dipsaus en maak af met de sliertjes lente-ui en eventueel wat crispy chiliolie.