
Gyoza’s met sojabonen, spitskool en wortel
Gemiddeld
ca. 1 uur en 10 minuten bereidingstijdca. 1 u. en 10 min. bereidingstijd
Bereiding
Laat de gyozavellen ontdooien. Snijd intussen voor de vulling de winterpeen in blokjes. Hak de spitskool, de lente-ui en de sojabonen fijn.
Verhit 1 el olie in een hapjespan op middelhoog vuur en bak de knoflook en de gember ca. 1 minuut erin. Voeg de fijngesneden groenten toe en bak ca. 5 minuten mee.
Roer de chili-olie en de sojasaus erdoorheen en laat ca. 10 minuten stoven met het deksel op de pan. Neem van het vuur en laat de vulling afkoelen.
Roer voor de dipsaus alle ingrediënten door elkaar in een kommetje.
Leg 1 gyozavel voor je op je werkblad, maak de rand vochtig met een beetje water en leg ½ el van de vulling in het midden. Vouw de gyoza dicht en druk alleen de het midden van het randje tegen elkaar aan. Vouw met vochtige vingers plooitjes naar het midden toe. Lukt dit niet? Dan kun je de gyoza ook alleen dichtvouwen en de randjes goed aandrukken. Herhaal met de rest van de gyozavellen en de vulling.
Verhit 2 el olie in een hapjespan. Leg de gyoza’s met wat ruimte ertussen in de pan, schenk er wat water bij en leg het deksel op de pan. Laat de gyoza’s ca. 8 minuten stomen, tot ze een beetje transparant worden.
Neem het deksel van de pan, check of de gyoza’s een krokante onderkant hebben en bak zo nodig iets langer. Serveer met de dipsaus.