Bereiding

  1. Gooi de bloem, gist, suiker en het zout in een mixer en meng. Voeg ook de boter toe. Meng 2 minuten met de vlinderhaak. Of doe alles in een bak en kneed gewoon met je klauwen.
  2. Giet de lauwe melk erbij en gooi het ei erbij. Meng of kneed in 6 à 7 min tot een soepel deeg. Haal het deeg uit de kom en geef het nog 5 minuten een beetje liefde met je klauwen.
  3. Verdeel het deeg in 20 mooie, ronde balletjes. Leg ze naast elkaar op een met bakpapier beklede bakplaat. Dek af met plasticfolie, ingevet met wat olie, en laat 30 minuten rijzen op een warme en tochtvrije plek.
  4. Pleur voor de vulling het gehakt met de verkruimelde beschuiten, het ei, nootmuskaat en zout en peper naar smaak in een bak en meng goed door. Vorm er 20 worstjes van gelijk formaat van.
  5. Sla de gerezen deegbolletjes plat zodat het lucht eruit gaat en rol uit tot ovale plakken van ongeveer een halve centimeter dik. Leg de worstjes in het midden en vouw het deeg rondom de worst heen dicht.
  6. Verdeel de worstenbroodjes over een met bakpapier beklede bakplaat en bestrijk met wat ei. Dek af met plasticfolie, ingevet met wat olie, en laat nog 1 uur, rijzen op een warme en tochtvrije plek.
  7. Verwarm de oven voor op crematiestand 220 °C. Smeer de broodjes nogmaals licht in met wat ei en pleur ze voor 10 minuten in de oven. Bakken maar. Worstenbroodje jonguh!
Eten met Nick

Uit het boek:

Eten met Nick
€29,99