Bereiding

Probeer eens een keer wat anders dan de standaard tosti ham-kaas. Wat dacht je van deze vegetarische Griekse variant met halloumi en harissa? Lekker (en) verrassend voor het ontbijt of je lunch. Zin in lekker vet? Smeer je tosti dan aan de buitenkant in met mayonaise in plaats van boter.

  1. Verhit de olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur en bak er de halloumi een paar minuten per zijde in tot hij goudbruin kleurt. Schep de halloumi uit de pan en dep de pan droog met keukenpapier.
  2. Verdeel de halloumi over 2 sneetjes brood. Besmeer de halloumi met de rozenharissa en bedruppel met de honing. Verdeel de tomaten eroverheen. Breng op smaak met peper en dek af met het overige brood. Verhit de helft van de boter in de koekenpan en leg de tosti’s erin. Zet een zwaar gewicht op de tosti’s zoals een bord of een blik bonen. Wacht tot de onderkant goudbruin kleurt en draai de tosti’s dan om. Verhit de overige boter in de pan en bak de andere zijden van de tosti’s goudbruin.

*Op zoek naar rozenharissa? Je vindt de rozenharissa van Souq onder meer bij de Albert Heijn. Zelf harissa maken? Check snel ons recept.

Per portie: ca. 872 kcal
40 g eiwit | 51 g vet | 63 g koolhydraten

© Olive Magazine / Immediate Media Receptuur: Sabrina Ghayour Foto’s: Ant Duncan Styling: Tony Hutchinson Foodstyling: Sal Henley