Halloumiburger met avocadocrème
Eenvoudig
20 minuten bereidingstijd20 min. bereidingstijd
Advertentie
Bereiding
Voor de halloumiburger met avocadocrème: halveer de avocado en verwijder de pit. Schep het vruchtvlees eruit met een lepel, doe het in een kom en prak het met een vork fijn. Verwijder de schil van het teentje knoflook en pers hem boven de avocado. Voeg het citroensap, de chilivlokken en wat zout toe en meng goed.
Voor de burgers: was de tomaat, verwijder het kroontje en snijd hem in plakjes. Was de slablaadjes en schud ze droog. Verwijder de schil van de ui en snijd hem in dunne schijfjes. Verhit de olijfolie in een grillpan op middelhoog tot hoog vuur. Dep de halloumi droog met keukenpapier, snijd het in 1 cm dikke plakken en bak ze aan beide kanten tot ze goudbruin zijn.
Halveer de broodjes in de lengte en besmeer de onderste helft royaal met de avocadocrème. Besmeer de bovenste helft met de pesto. Leg op elke onderste helft een slablaadje, plakjes tomaat, de gebakken halloumi en ui en zet de bovenkant erop.