Bereiding

Kersen! Zongerijpt, zacht en zoet. Kersen zijn heerlijk zomers en vrolijken elk gerecht op. Ook lekker in combinatie met deze zoete hangop. Hangop maken is niet heel moeilijk, het heeft alleen wat tijd nodig!

  1. Spoel een schone theedoek goed uit en leg hem in een vergiet. Zet het vergiet op een kom en giet de yoghurt in de doek. Vouw de doek dicht en zet er iets zwaars op, bijvoorbeeld een pannetje. Zet het geheel 1 nacht in de koelkast.
  2. Was de kersen en laat ze goed uitlekken. Ontpit de kersen en doe ze in een kom. Breng de port met de suiker, de balsamico, de boter en een snufje zout aan de kook. Meng de maïzena met 2 el koud water en bind het portmengsel ermee. Laat ca. 2 minuten koken en giet de hete siroop over de kersen. Laat afkoelen.
  3. Rooster het amandelschaafsel goudbruin in een droge pan. Serveer de kersen koud of opgewarmd met de hangop en strooi het amandelschaafsel eroverheen.

Probeer ‘ns iets anders met kersen te maken.  Deze kersen met roomkaas, munt en zwarte peper  zijn een heerlijk alternatief!
Foto’s: Stephan van Raay

Servies etc.: Dille & Kamille, Lifestyle en Subba, eigen collectie, Wim Pollman