Hangop met rood fruit, chocoladekoekjes en kruidige siroop
Gemiddeld4 personen30 minuten bereiden240 minuten wachten
Biersommelier Nathan: “Bier bij je dessert? Maar natuurlijk! Wilderen Kriek levert wat je als eerste zou verwachten van “kriekenbier”: vrij zoet van smaak met een overduidelijke geur van kersen. De basis van deze kriek is een spontaan vergiste lambiek, dat zorgt voor een fris-zure ondertoon. Deze zoete, maar zeker niet plakkerige Kriek, sluit naadloos aan bij het nagerecht. De kruidensiroop vult het bier mooi aan. De balans in zoete en zure smaken, samen met het lichte (3,5%) karakter, maken dit een heerlijk zonnig feestje. Je mag het bier goed koud serveren!”
Ingrediënten
- 200 g aardbeien - gewassen
- 100 g rode besjes - gewassen
- 200 g verse kersen - gewassen en evt. ontpit
- 8 chocoladekoekjes - verkruimeld
- Voor de hangop
- 1 l volle yoghurt
- Voor de siroop
- 125 g rietsuiker
- 3 stuks steranijs
- 1 kaneelstokje
- 1 vanillestokje
- 2 kardemompeulen - gekneusd
Kook mee!Deel je tasty foto’s van dit recept via Instagram of Facebook met #iamfoodies!
Bereiding
- Maak voor de hangop een schone theedoek nat en wring hem goed uit. Leg de doek in een zeef of vergiet, schenk voorzichtig de yoghurt hierin en zet het vergiet met inhoud in een kom. Zet 3-4 uur in de koelkast totdat al het vocht eruit is gelekt in de kom.
- Breng voor de siroop in een steelpan 250 ml water met de suiker aan de kook. Voeg als de suiker is opgelost de steranijs, de kaneel, de vanille en de kardemom toe, zet het vuur laag en laat 30 minuten sudderen. Giet de siroop in een schoon flesje en laat het goed afkoelen.
- Verdeel de hangop over kommen, schenk de siroop over de hangop en garneer met het rood fruit en de chocoladekoekkruimels.
Per portie: ca. 431 kcal
12 g eiwit | 11 g vet | 67 g koolhydraten
Receptuur & foodstyling: Jacqueline Sluijter Foto’s: Willem van Santen Styling: Femke van Waveren