Hangop met rood fruit, chocoladekoekjes en kruidige siroop
Gemiddeld
30 minuten bereidingstijd30 min. bereidingstijd
ca. 4 uur wachttijdca. 4 u. wachttijd
Advertentie
Bereiding
Maak voor de hangop een schone theedoek nat en wring hem goed uit. Leg de doek in een zeef of vergiet, schenk voorzichtig de yoghurt hierin en zet het vergiet met inhoud in een kom. Zet 3-4 uur in de koelkast totdat al het vocht eruit is gelekt in de kom.
Breng voor de siroop in een steelpan 250 ml water met de suiker aan de kook. Voeg als de suiker is opgelost de steranijs, de kaneel, de vanille en de kardemom toe, zet het vuur laag en laat 30 minuten sudderen. Giet de siroop in een schoon flesje en laat het goed afkoelen.
Verdeel de hangop over kommen, schenk de siroop over de hangop en garneer met het rood fruit en de chocoladekoekkruimels.