Hangop met zomerfruit en siroop
Eenvoudig
20 minuten bereidingstijd20 min. bereidingstijd
Advertentie
Bereiding
Spoel een dag van tevoren de passeerdoek goed uit en wring hem uit. Hang de vergiet boven een ruime kom en leg er de doek in. Schenk de yoghurt in de doek en knoop de doek dicht met een stuk keukengaren.
Hang de doek aan de haak in de koelkast en zet er de kom onder om het vocht op te vangen. Laat ca. 24 uur hangen (zie tip p. 54).
Vouw de doek open en schraap de hangop van de doek. Roer de hangop los en zoet hem naar smaak met poedersuiker.
Was de aardbeien, verwijder eventueel het kroontje en halveer de aardbeien. Was de blauwe bessen, de frambozen, de rode bessen en de bramen en laat het fruit goed uitlekken. Verdeel de hangop over diepe borden en lepel er de grenadinesiroop overheen. Meng de siroop kort door de hangop voor een gemarmerd effect. Verdeel het fruit over de hangop.