Bereiding

1. Kook de krielaardappels in ca. 20 minuten gaar in water met wat zout. Was de bleekselderij en snijd de stengels schuin in dunne stukken. Was de tijm en oregano en schud ze goed droog. Was de citroenen met heet water en wrijf ze droog.

2. Pel voor de aioli de knoflook en snijd hem grof. Giet de aardappels af en laat ze afkoelen. Pel 2-3 krielaardappels en doe ze met de knoflook en de eidooier in een vijzel. Maal tot een gladde pasta en klop er geleidelijk de olijfolie doorheen. Breng op smaak met zout.

3. Snijd 1 citroen in dunne schijfjes. Breng de harders van binnen en van buiten op smaak met zout en peper. Vul de vissen met de helft van de kruiden en de citroenplakjes. Omwikkel de harders met keukengaren en knoop het vast. steek de overige kruiden en de overige citroenplakjes onder het keukengaren.

4. Snijd 1 citroen in grove stukken. Bedruppel de vis met 2 el olijfolie. Gril de vissen, het liefst boven houtskool of in een hete grillpan ca. 10 minuten rondom. Gril de citroen kort mee. halveer de krielaardappels en meng ze met de aioli. Breng op smaak met zout en peper. Verdeel de krielaardappels en de bleekselderij over een schaal. serveer de harders met de aardappelsalade.

Per portie: ca. 642 kcal
29 g eiwit | 40 g vet | 38 g koolhydraten

Foto’s: Stephan van Raay (F&L) Servies etc.: Zara Home (zarahome.com), eigen collectie