Abonneren
Foodies kerst
De unieke editie van 2025
Cover van
Haringsandwich

Haringsandwich

  • Eenvoudig

  • 10 minuten bereidingstijd10 min. bereidingstijd

Het typische beeld van een willekeurige stad in Nederland: een viskraam midden op het marktplein. Met dit recept maak je de lekkerste snacks van de visboer helemaal zelf.

Lees verder onder de advertentie

Aantal personen
4

Ingrediënten

Benodigdheden

  • houten prikkers

Lees verder na de advertentie

Het typische beeld van een willekeurige stad in Nederland: een viskraam midden op het marktplein. Met dit recept maak je de lekkerste snacks van de visboer helemaal zelf.

Bereiding

  1. Roer de mascarpone los en meng er de bieslook doorheen. Breng op smaak met zout en peper. Bestrijk de plakjes roggebrood met de mascarpone. Beleg de helft van het roggebrood met haring en rode ui-ringen. Leg de overige plakjes roggebrood erop en snijd schuin door in sandwiches. Steek eventueel een prikkertje in de sandwiches.

Per portie: 344 kcal | 29 g koolhydraten | 19 g eiwit | 16 g vet

Receptuur & fotografie: Willem van Santen

Wat vind jij van dit recept?

5 / 5.0 (2 stemmen)
Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!