Bereiding

  1. Ontvel de tomaten – dat is het makkelijkst door een kruisje in de onderkant te zetten en de tomaten heel even onder te dompelen in heet water – of schil ze. Pel de ui. Was en droog de peterselie, koriander en bladselderij, verwijder de dikke takjes en snijd de rest grof.
  2. Pureer in een blender of in een snelkookpan met een staafmixer de tomaten, ui en de helft van de groene kruiden met 2 liter koud water glad.
  3. Giet, als je een blender hebt gebruikt, de soep in een snelkookpan. Voeg de linzen, kikkererwten, tomatenpuree, het vlees, de specerijen, zout naar smaak en de zonnebloemolie toe. Sluit de snelkookpan. Breng aan de kook en laat op middelhoog vuur in circa 30 minuten gaar worden. Heb je geen snelkookpan, doe alles dan in een grote pan met een goed passend deksel, breng aan de kook en laat ongeveer 1 uur koken, of tot de linzen gaar zijn. Verwijder het deksel en voeg het kokendhete water toe. Roer de vermicelli erdoor.
  4. Roer in een kom de bloem met een flinke scheut water tot een glad papje, zo dun als pannenkoekbeslag. Roer door de soep tot het papje volledig is opgenomen.
  5. Laat paar minuten koken totdat de vermicelli gaar en de soep fluweel gebonden is.
  6. Maak de soep af met de rest van de fijngesneden groene kruiden en de samen, laat nog 2 minuten garen.

Tip: klop een ei los in een kom en giet deze al roerend vlak voor het serveren door de hete soep.

Bij Ilham aan tafel

Uit het boek:

Bij Ilham aan tafel
€32,50