Bereiding

1. Verwarm de oven voor (elektrisch: 200°C / hetelucht: 180°C). Bekleed een bakplaat met bakpapier.

2. Meng 250 g bloem met het zout en de baking soda in een grote kom. Giet de karnemelk erbij en roer door met een houten lepel. Voeg de kruiden, de kaas, de olijven en de salami toe en roer nog even door. Doe wat bloem in je handen en kneed een mooie bal van het deeg. Leg de deegbal op de bakplaat en kerf er met een mes een kruis in. Bestrooi met nog wat bloem en bak het brood in ca. 30 minuten goudbruin en gaar in de oven.

3. Haal het brood uit de oven en laat op een rooster afkoelen. Serveer het brood met bijvoorbeeld groene en rode pesto en vleeswaren naar smaak.

HTML tutorial

Per portie: ca. 140 kcal
12 g eiwit | 12 g vet | 31 g koolhydraten

Receptuur en foodstyling: Jacqueline Sluijter Foto’s: Willem van Santen Styling: Femke van Waveren