Foodies 07/2024
Proef de zomer!
Cover van
breekbrood

Hartig breekbrood met olijven, salami en kaas

In samenwerking met Coop
  • Eenvoudig

  • 15 minuten bereidingstijd15 min. bereidingstijd

  • 30 minuten wachttijd30 min. wachttijd

Advertentie

Aantal personen: 6

Ingrediënten

Bereiding

  1. 1. Verwarm de oven voor (elektrisch: 200°C / hetelucht: 180°C). Bekleed een bakplaat met bakpapier.

  2. 2. Meng 250 g bloem met het zout en de baking soda in een grote kom. Giet de karnemelk erbij en roer door met een houten lepel. Voeg de kruiden, de kaas, de olijven en de salami toe en roer nog even door. Doe wat bloem in je handen en kneed een mooie bal van het deeg. Leg de deegbal op de bakplaat en kerf er met een mes een kruis in. Bestrooi met nog wat bloem en bak het brood in ca. 30 minuten goudbruin en gaar in de oven.

  3. 3. Haal het brood uit de oven en laat op een rooster afkoelen. Serveer het brood met bijvoorbeeld groene en rode pesto en vleeswaren naar smaak.

Per portie: 140 kcal | 31 g koolhydraten | 12 g eiwit | 12 g vet

Receptuur en foodstyling: Jacqueline Sluijter Foto’s: Willem van Santen Styling: Femke van Waveren

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)