Foodies 06/2024
City trip!
Cover van
Hasselback-courgette met geroosterd broodkruim en rozemarijn

Hasselback-courgette met geroosterd broodkruim en rozemarijn

In samenwerking met Vegetariërsbond
  • Eenvoudig

  • 40 minuten bereidingstijd40 min. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen: 4

Ingrediënten

Bereiding

  1. 1. Verwarm de oven voor (elektrisch: 200°C / hetelucht: 180°C). Was de courgettes. Snijd ze van boven om de 0,5 cm verticaal in tot op 1 cm van de onderkant, zodat de courgettes niet uit elkaar vallen. Leg de courgettes op een bakplaat of in een grote ovenschaal. Meng 4 el olijfolie met de sjalot, ¾ van de rozemarijn en de knoflook. Bestrijk de courget-tes aan de buitenkant en in de inkepingen royaal met het mengsel en bestrooi met zout en peper. Bak de courgettes in ca. 25 minuten zacht in de oven.

  2. 2. Verhit de overige olijfolie in een pan en bak er de broodkruimels goudbruin en krokant in. Voeg het amandel-schaafsel toe en bak het kort mee tot het goudbruin wordt. Neem de pan van het vuur en meng er de overige rozema-rijn en de geraspte citroenschil doorheen. Neem de courgettes uit de oven en bestrooi met het broodkruim. Lekker met gekookte rijst.

Per portie: 249 kcal | 20 g koolhydraten | 7 g eiwit | 16 g vet

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)