Hasselback-courgette met geroosterd broodkruim en rozemarijn
Eenvoudig
40 minuten bereidingstijd40 min. bereidingstijd
Advertentie
Bereiding
1. Verwarm de oven voor (elektrisch: 200°C / hetelucht: 180°C). Was de courgettes. Snijd ze van boven om de 0,5 cm verticaal in tot op 1 cm van de onderkant, zodat de courgettes niet uit elkaar vallen. Leg de courgettes op een bakplaat of in een grote ovenschaal. Meng 4 el olijfolie met de sjalot, ¾ van de rozemarijn en de knoflook. Bestrijk de courget-tes aan de buitenkant en in de inkepingen royaal met het mengsel en bestrooi met zout en peper. Bak de courgettes in ca. 25 minuten zacht in de oven.
2. Verhit de overige olijfolie in een pan en bak er de broodkruimels goudbruin en krokant in. Voeg het amandel-schaafsel toe en bak het kort mee tot het goudbruin wordt. Neem de pan van het vuur en meng er de overige rozema-rijn en de geraspte citroenschil doorheen. Neem de courgettes uit de oven en bestrooi met het broodkruim. Lekker met gekookte rijst.