Foodies 03/2024
Zuid-Amerika
Foodies Zuid-Amerika
Hasselback-pastinaken met mosterdmarinade

Hasselback-pastinaken met mosterdmarinade

In samenwerking met Marne Mosterd
  • Eenvoudig

  • ca. 1 uur bereidingstijdca. 1 u. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen: 3

Ingrediënten

Bereiding

  1. Schil de pastinaken en halveer ze in de lengte. Snijd de pastinaken om de 2 mm in met een scherp mes, maar zorg dat je ze niet helemaal door snijdt. Een goede truc hiervoor is om bv. een eetstokje oid aan beide kanten van de pastinaak te leggen om je mes te stoppen. Meng alle ingredienten voor de marinade en wrijf de pastinaken hiermee goed in. Laat afgedekt een nacht marineren.

  2. Verwarm de oven voor (elektrisch: 200°C / hetelucht: 180°C). Leg de pastinaken met de ingesneden kant omhoog in een bakblik of ovenschaal. Verdeel er de boter in stukjes overheen. Leg er wat takjes rozemarijn en tijm tussen. Rooster de pastinaken in ca. 45 minuten gaar in de oven en schep regelmatig het braadvocht/ marinade erover. Lekker met bijvoorbeeld gebakken paddenstoelen en sjalot.

Per portie: 375 kcal | 24 g koolhydraten | 5 g eiwit | 26 g vet

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)