Foodies 06/2024
Citytrip!
Cover van
Haver-dadelscones met honing

Haver-dadelscones met honing

  • Eenvoudig

  • 40 minuten bereidingstijd40 min. bereidingstijd

Advertentie

Voor 8 stuks

Bereiding

  1. 1. Het is belangrijk dat de boter zo koud mogelijk blijft, dus leg de boter even van tevoren in de vriezer en zet de kom en het mes van een keukenmachine van tevoren in de koelkast. Klop in een andere grote kom 125 ml karnemelk met het ei en het vanille-extract. Zet het mengsel ca. 15 minuten in de koelkast.

  2. 2. Doe intussen 250 g bakmeel met de suiker, een snuf zout en de ijskoude boter in de keukenmachine. Meng het geheel met korte pulsen tot een kruimelig deeg. Stort het deeg in de kom bij het karnemelkmengsel samen met 50 g havermout, de dadels en de sinaasappelschil. Meng met een spatel of houten lepel door elkaar tot een grof deeg.

  3. 3. Stort het deeg in een met bakpapier bekleed bakblik of op een bakplaat (die in je koelkast past). Vorm er met licht bebloemde handen een ronde schijf (ca. 25 cm Ø en ca. 2 cm dik) van. Snijd kruislings in 8 punten en schuif ze iets uit elkaar. Bestrijk met 2 el karnemelk en strooi er wat havermout overheen. Zet het geheel minstens 20 minuten in de koelkast.

  4. 4. Verwarm intussen de oven voor (elektrisch: 200°C / hetelucht: 180°C). Bak de scones in ca. 20 minuten goudbruin en gaar in de oven. Neem uit de oven en laat afkoelen. Serveer met honing.

Per portie: 374 kcal | 59 g koolhydraten | 6 g eiwit | 12 g vet

Foto’s & receptuur: Willem van Santen

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)