Foodies 05/2024
Dinner party
Foodies 5 Dinner party
Haverworstenbroodje met lingonberrycompote

Haverworstenbroodje met lingonberrycompote

In samenwerking met Gold and Green.
  • Gemiddeld

Advertentie

Aantal personen: 8

Ingrediënten

Bereiding

  1. Verhit voor de vulling de olie in een pannetje en fruit er de ui in ca. 5 minuten glazig in. Voeg het kerriepoeder toe en fruit nog 1 minuut. Neem van het vuur en laat helemaal afkoelen. Verkruimel de Pulled Oats in een kom. Kneed er het ei, het uikerriemengsel en het paneermeel doorheen. Breng royaal op smaak met zout, peper en nootmuskaat. Zet afgedekt in de koelkast.

  2. Verwarm voor het deeg een gedeelte van de melk (of het water) tot hij lauw is en roer er de gist en de suiker doorheen. Laat ca. 10 minuten staan tot het flink schuimt. Meng de bloem, het roggemeel, 2 el havervlokken en het zout in de kom van een keukenmachine met deeghaak. Voeg het gistmengsel en de zachte boter (of olie) toe en kneed het geheel in ca. 15 minuten tot een soepel, elastisch deeg. Laat het deeg afgedekt ca. 1 uur rijzen op een warme plek.

  3. Verdeel de vulling in 8 porties en maak er rolletjes van ca. 8 cm van. Zet weer afgedekt in de koelkast.

  4. Stort het deeg op een met bloem bestoven werkblad en verdeel het in 8 stukken. Vorm bolletjes van het deeg en rol ze uit tot ovale plakjes. Rol in iedere deegplak een vullingrolletje strak op. Bestrijk het uiteinde van het deeg met wat water om het deeg goed te laten plakken. Leg de broodjes op een met olie ingevet bakblik en dek losjes af met een schone theedoek. Laat op een warme plek nog ca. 30 minuten rijzen. Verwarm de oven voor (elektrisch: 225°C / hetelucht: 200°C).

  5. Meng 2 el havervlokken met 3 el water en laat 5 minuten staan. Bestrijk de worstenbroodjes ermee. Bestrooi met de overige havervlokken. Bak de worstenbroodjes in ca. 25 minuten goudbruin en gaar in de oven. Verlaag eventueel na 15 minuten de oventemperatuur als de broodjes te donker dreigen te worden. Laat de broodjes kort (of helemaal) afkoelen en serveer ze met lingonberrycompote en kleine augurkjes.

*Je kunt lingonberrycompote kopen op de site of in de winkel van IKEA.

Per portie: 433 kcal | 44 g koolhydraten | 23 g eiwit | 17 g vet

Dit recept is vegetarisch.

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)