Foodies 06/2024
Citytrip!
Cover van
Hazelnootcake

Hazelnootcake

  • Gemiddeld

  • ca. 2 uur bereidingstijdca. 2 u. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen: 8

Ingrediënten

Bereiding

  1. 1. Maal de hazelnoten in een keukenmachine zeer fijn. Verwarm de oven voor (elektrisch: 200°C / hetelucht: 175°C). Splits de eieren. Splijt het vanille­stokje en schraap het merg eruit. Klop de eidooiers met 100 g suiker en het vanillemerg romig. Klop de eiwitten in een vetvrije kom stijf met een snufje zout. Voeg al kloppend geleidelijk 100 g suiker toe.

  2. 2. Spatel het eiwit voorzichtig door de eidooiers. Spatel er 200 g ge­malen hazel­noten en de bloem doorheen. Schenk het beslag in een met boter ingevette cakevorm en strijk het glad. Bak de cake ca. 50 minuten in de oven. Controleer de gaarheid met een houten prikker.

  3. 3. Neem de cake uit de oven en laat hem afkoelen. Klop 200 g boter met de poedersuiker in ca. 15 minuten tot een botercrème. Voeg 2 el cacaopoeder en 1 el warm water toe. Klop nog ca. 5 minuten door.

  4. 4. Snijd de cake horizontaal in 3 lagen. Bestrijk de onderste laag met 1⁄3 van de botercrème en leg de tweede laag erop. Bestrijk de tweede laag met 1⁄3 van de botercrème en leg de derde laag erop. Bestrijk de derde laag met de overige botercrème. Bestrooi met de overige hazelnoten en een beetje cacaopoeder.

Per portie: 667 kcal | 57 g koolhydraten | 9 g eiwit | 44 g vet

Foto’s: Stephan van Raay Foodstyling & receptuur: Willem van Santen Styling: Willemijn van der Kamp Servies etc.: eigen collectie

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)