Hazelnootcake
Gemiddeld
ca. 2 uur bereidingstijdca. 2 u. bereidingstijd
Advertentie
Bereiding
1. Maal de hazelnoten in een keukenmachine zeer fijn. Verwarm de oven voor (elektrisch: 200°C / hetelucht: 175°C). Splits de eieren. Splijt het vanillestokje en schraap het merg eruit. Klop de eidooiers met 100 g suiker en het vanillemerg romig. Klop de eiwitten in een vetvrije kom stijf met een snufje zout. Voeg al kloppend geleidelijk 100 g suiker toe.
2. Spatel het eiwit voorzichtig door de eidooiers. Spatel er 200 g gemalen hazelnoten en de bloem doorheen. Schenk het beslag in een met boter ingevette cakevorm en strijk het glad. Bak de cake ca. 50 minuten in de oven. Controleer de gaarheid met een houten prikker.
3. Neem de cake uit de oven en laat hem afkoelen. Klop 200 g boter met de poedersuiker in ca. 15 minuten tot een botercrème. Voeg 2 el cacaopoeder en 1 el warm water toe. Klop nog ca. 5 minuten door.
4. Snijd de cake horizontaal in 3 lagen. Bestrijk de onderste laag met 1⁄3 van de botercrème en leg de tweede laag erop. Bestrijk de tweede laag met 1⁄3 van de botercrème en leg de derde laag erop. Bestrijk de derde laag met de overige botercrème. Bestrooi met de overige hazelnoten en een beetje cacaopoeder.