Abonneren
Foodies kerst
De unieke editie van 2025
Cover van
Twee hazelnootmeringues met vanilleroom met daar overheen nougatine

Hazelnootmeringues met vanilleroom

  • Eenvoudig

  • ca. 1 uur en 50 minuten bereidingstijdca. 1 u. en 50 min. bereidingstijd

  • ca. 2 uur wachttijdca. 2 u. wachttijd

Op zoek naar een feestelijk dessert? Met deze schuimpjes van hazelnoot zet je met gemak een luxe gerecht op tafel.

Lees verder onder de advertentie

Aantal stuks
10

Ingrediënten

Voor de vanilleroom

Benodigdheden

  • bakpapier

Lees verder na de advertentie

Op zoek naar een feestelijk dessert? Met deze schuimpjes van hazelnoot zet je met gemak een luxe gerecht op tafel.
Wist je dat?
Meringue is de basis van een pavlova; een luchtig, zoet schuim dat je maakt door eiwitten met suiker op te kloppen.

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor (elektrisch: 200°C / hetelucht: 180°C) en bekleed twee bakplaten met bakpapier. Rooster de hazelnoten in een droge koekenpan op laag vuur tot ze lichtgoud zijn.

  2. Laat de hazelnoten afkoelen. Maal vervolgens fijn in een keukenmachine of met het hakmolentje van een staafmixer.

  3. Doe de eiwitten en het zout in een schone kom en klop tot zachte pieken. Voeg de suiker een paar eetlepels per keer toe en klop tot je glanzende, stijve pieken hebt.

  4. Spatel de geroosterde hazelnoot erdoorheen. Schep met een opscheplepel hopen meringue op de bakplaten en laat daarbij wat ruimte tussen de meringues.

  5. Verlaag de temperatuur van de oven (elektrisch: 140°C / hetelucht: 120°C) en bak de meringues ca. 1 uur en 30 minuten. Zet de oven daarna uit en laat de meringues ca. 2 uur afkoelen in de oven.

  6. Doe alle ingrediënten voor de vanilleroom in een kom en klop tot zachte pieken. Lepel de room over de afgekoelde meringues en bestrooi met nougatine.

Per portie: 410 kcal | 39 g koolhydraten | 5 g eiwit | 26 g vet

© Olive Magazine / Immediate Media Receptuur: Janine Ratcliffe Fotografie: Emma Guscott Styling: Hannah Wilkinson Foodstyling: Jessica Ransom

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)
Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!