Foodies 06/2024
Citytrip!
Cover van
Cover voor Hazelnotenkletskop met kastanjevla

Hazelnotenkletskop met kastanjevla

  • Gemiddeld

  • 40 minuten bereidingstijd40 min. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen: 4

Ingrediënten

Bereiding

  1. Rasp de schil van de citroen en pers het sap uit de citroen. Hak de hazelnoten grof. Smelt de boter. Meng de hazelnoten met de bruine basterdsuiker, de bloem, de gesmolten boter, de geraspte citroenschil, het citroensap en een snufje zout tot een glad beslag. Laat het beslag ca. 30 minuten opstijven in de koelkast.

  2. Verwarm de oven voor (elektrisch: 200°C / hetelucht: 175°C / gas: stand 3). Bekleed een bakplaat met bakpapier. Maak kleine balletjes van ca. 3 cm van het beslag en leg ze op de bakplaat. Laat telkens ca. 10 cm vrij tussen de balletjes.

  3. Bak de kletskoppen ca. 12 minuten in de oven. Snijd het vanillestokje in de lengte in en schraap het merg eruit. Verwarm de slagroom met het vanillemerg, de suiker en de kastanjepuree. Neem de pan van het vuur en roer de eidooiers er meteen doorheen. Serveer de kastanje vla warm met de kletskoppen.

Foto’s: foodies

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)