Hazelnotenkletskop met kastanjevla
Gemiddeld
40 minuten bereidingstijd40 min. bereidingstijd
Advertentie
Bereiding
Rasp de schil van de citroen en pers het sap uit de citroen. Hak de hazelnoten grof. Smelt de boter. Meng de hazelnoten met de bruine basterdsuiker, de bloem, de gesmolten boter, de geraspte citroenschil, het citroensap en een snufje zout tot een glad beslag. Laat het beslag ca. 30 minuten opstijven in de koelkast.
Verwarm de oven voor (elektrisch: 200°C / hetelucht: 175°C / gas: stand 3). Bekleed een bakplaat met bakpapier. Maak kleine balletjes van ca. 3 cm van het beslag en leg ze op de bakplaat. Laat telkens ca. 10 cm vrij tussen de balletjes.
Bak de kletskoppen ca. 12 minuten in de oven. Snijd het vanillestokje in de lengte in en schraap het merg eruit. Verwarm de slagroom met het vanillemerg, de suiker en de kastanjepuree. Neem de pan van het vuur en roer de eidooiers er meteen doorheen. Serveer de kastanje vla warm met de kletskoppen.