Foodies 06/2024
Citytrip!
Cover van
Heek met paprikakorst, chorizo, tuinbonen en aardappelen

Heek met paprikakorst, chorizo, tuinbonen en aardappelen

  • Eenvoudig

  • 35 minuten bereidingstijd35 min. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen: 2

Ingrediënten

Bereiding

  1. Kook de aardappels 10-12 minuten in een grote pan water met een beetje zout beetgaar en giet af. Kook de tuinbonen 2-3 minuten in een andere pan gezouten water bij na beetgaar, giet af en laat goed uitlekken.

  2. Bak intussen de chorizo ca. 10 minuten in een beetje olie in een grote pan met antiaanbaklaag op middelhoog vuur, tot het vet gesmolten is en de chorizo krokant is. Lepel de chorizo met een schuimspaan op een bord. Doe de aardappels in de pan en bak ca. 15 minuten, tot ze heel krokant zijn. Schud de aardappels af en toe om.

  3. Voeg de knoflook en de bonen toe en roerbak een paar minuten voor je de chorizo terug in de pan doet. Houd het geheel warm. Leg de heekfilets op een bord, besprenkel met de olie, het paprikapoeder en zout en peper. Verhit een koekenpan met antiaanbaklaag op middelhoog vuur en bak de heek 2-3 minuten aan elke zijde, tot hij gekaramelliseerd en helemaal gaar is.

  4. Verdeel de aardappels en bonen over de borden, leg de heekfilets erbovenop en serveer met de citroenpartjes en de mayonaise of aioli.

Per portie: 605 kcal | 37 g koolhydraten | 49 g eiwit | 26 g vet

© Olive Magazine / Immediate Media Receptuur: Adam Bush Foto’s: Kris Kirkham Styling: Luis Peral Foodstyling: Katie Marshall

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)