Abonneren
Foodies 07/2025
Top 50 van de zomer
cover van foodies zomernummer
Heel-veel-kaas-plank

Heel-veel-kaas-plank

  • Eenvoudig

  • 55 minuten bereidingstijd55 min. bereidingstijd

Feestje op de planning? Geen stress! Met deze plank kun je je gasten op elke tijd van de dag iets lekkers serveren. Bonus: de gerechtjes zijn allemaal heel goed voor te bereiden!

Lees verder onder de advertentie

Aantal personen
12

Ingrediënten

Voor de geitenkaas met citroen

Voor de camembert met chili-jam

Voor de feta met chipotle

Benodigdheden

  • keukengaren
  • aluminiumfolie
Feestje op de planning? Geen stress! Met deze plank kun je je gasten op elke tijd van de dag iets lekkers serveren. Bonus: de gerechtjes zijn allemaal heel goed voor te bereiden!

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor (elektrisch: 200⁰C /hetelucht: 180⁰C). Roer voor de geitenkaas de geitenkaas, de roomkaas, de parmezaan, zout, peper en de olie door elkaar. Doe het mengsel in een kleine, diepe ovenschaal en bestrooi met de citroenschil en wat olie. Houd apart tot verder gebruik.

  2. Snijd voor de camembert een gat van ca. 2 cm diep en ca. 1 cm breder dan de camembert in het brood en trek het zachte deel eruit. Snijd het brood rondom in, zodat je de stukken er na het bakken af kunt breken. Knoop rondom keukengaren om het brood bij elkaar te houden. Doe de camembert in het brood en snijd de boven kant kruislings in. Bestrooi met de tijm en wat olijfolie. Dek af met aluminiumfolie. Houd apart tot verder gebruik.

  3. Doe voor de feta de passata in een oven schaal en roer de chipotle erdoorheen. Leg de feta in het midden en breek in stukken. Bestrooi met de ui en besprenkel met de hot honey. Bak de geitenkaas, het brood met de camembert en de feta ca. 30 minuten samen in de oven. Verwijder de folie van de camembert tijdens de laatste 5-10 minuten.

  4. Bestrooi de geitenkaas met peterselie. Lepel de chili-jam over de camembert. Bestrooi de feta met koriander en fijngehakte jalapeñopeper. Verdeel de kazen over een grote plank en zet bakjes met de chutney en de crudités ertussen. Verdeel soepstengels, stokbrood en crackers over de plank. Serveer de kaasplank met kleine bordjes en lepels, zodat iedereen zichzelf kan opscheppen.

Per portie: 523 kcal | 56 g koolhydraten | 21 g eiwit | 24 g vet

© Olive Magazine / Immediate Media Receptuur: Lulu Grimes Fotografie: Mowie Kay Styling: Tony Hutchinson Foodstyling: Liberty Mendez

Wat vind jij van dit recept?

4 / 5.0 (4 stemmen)
Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!