
Heel-veel-kaas-plank
Eenvoudig
55 minuten bereidingstijd55 min. bereidingstijd
Lees verder onder de advertentie
Bereiding
Verwarm de oven voor (elektrisch: 200⁰C /hetelucht: 180⁰C). Roer voor de geitenkaas de geitenkaas, de roomkaas, de parmezaan, zout, peper en de olie door elkaar. Doe het mengsel in een kleine, diepe ovenschaal en bestrooi met de citroenschil en wat olie. Houd apart tot verder gebruik.
Snijd voor de camembert een gat van ca. 2 cm diep en ca. 1 cm breder dan de camembert in het brood en trek het zachte deel eruit. Snijd het brood rondom in, zodat je de stukken er na het bakken af kunt breken. Knoop rondom keukengaren om het brood bij elkaar te houden. Doe de camembert in het brood en snijd de boven kant kruislings in. Bestrooi met de tijm en wat olijfolie. Dek af met aluminiumfolie. Houd apart tot verder gebruik.
Doe voor de feta de passata in een oven schaal en roer de chipotle erdoorheen. Leg de feta in het midden en breek in stukken. Bestrooi met de ui en besprenkel met de hot honey. Bak de geitenkaas, het brood met de camembert en de feta ca. 30 minuten samen in de oven. Verwijder de folie van de camembert tijdens de laatste 5-10 minuten.
Bestrooi de geitenkaas met peterselie. Lepel de chili-jam over de camembert. Bestrooi de feta met koriander en fijngehakte jalapeñopeper. Verdeel de kazen over een grote plank en zet bakjes met de chutney en de crudités ertussen. Verdeel soepstengels, stokbrood en crackers over de plank. Serveer de kaasplank met kleine bordjes en lepels, zodat iedereen zichzelf kan opscheppen.