Foodies 05/2024
Dinner party
Foodies 5 Dinner party
Hele geroosterde ananas in karamel

Hele geroosterde ananas in karamel

  • Gemiddeld

  • ca. 1 uur en 15 minuten bereidingstijdca. 1 u. en 15 min. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen: 4

Ingrediënten

Gebruik voor dit gerecht een goed rijpe ananas. Een ananas rijpt sneller wanneer je hem naast een aantal bananen op de fruitschaal bewaart.

Bereiding

  1. 1. Verwarm de oven voor (elektrisch: 180°C / hetelucht: 160°C). Strooi de suiker over de bodem van een koekenpan en voeg 1 el water toe. Verhit op laag vuur. Draai het vuur hoger zodra de suiker begint te smelten en draai en kantel de pan tot alle suiker is veranderd in een roestbruine karamel. Voeg de granaatappelmelasse en de balsamico toe en meng goed met de karamel. Kook ca. 2 minuten. Voeg het zout en de chilivlokken toe. Zet de ananas in een braadpan en schenk de karamel eroverheen. Rooster 45-50 minuten in de oven. Schenk tussendoor een paar keer de karamel opnieuw over de ananas. De ananas is gaar wanneer je een mes zonder enkele moeite door het vruchtvlees snijdt.

  2. 2. Neem de pan uit de oven en zet de ananas op een bord. Dek af met aluminiumfolie om hem warm te houden. Breng de karamel in de pan aan de kook en kook hem in tot hij stroperig is. Verwijder het folie van de ananas. Snijd de ananas afhankelijk van de grootte in 6-8 plakken. Schenk opnieuw de karamel erover en serveer. Lekker met ijs.

Per portie: 330 kcal | 78 g koolhydraten | 2 g eiwit | 1 g vet

© Olive Magazine / Immediate Media Receptuur: Romy Gill Foto’s: Stuart Overden Styling: Olivia Wardle Foodstyling: Adam Bush

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)