Hemelse triple kokoscake
Eenvoudig
20 minuten bereidingstijd20 min. bereidingstijd
50 minuten wachttijd50 min. wachttijd
Advertentie
Bereiding
Verwarm de oven voor tot 180 ˚C elektrisch of 160 °C hetelucht.
Vet een springvorm van 20 centimeter doorsnede in en bekleed de bodem met een cirkel bakpapier. Laat de kokosolie in een pannetje smelten. (Kies kokosolie met kokosgeur, voor een extra kokosbeleving.)
Meng voor de kokoscake de patentbloem, het bakpoeder, zout en de kokosrasp in een kom.
Klop in een grote kom de boter, kokosolie, suiker en het vanille-extract in enkele minuten tot een licht en luchtig mengsel. Voeg het eiwit in delen toe en klop alles tussendoor steeds goed door elkaar.
Spatel een deel van het bloemmengsel door de natte ingrediënten en voeg dan wat van de kokosmelk toe. Meng goed en spatel er dan weer wat bloemmengsel door. Herhaal tot de bloem en kokosmelk op zijn. Giet het beslag ten slotte in de springvorm.
Bak de cake in 50 minuten gaar. De cake is gaar als een scherp mes of satéprikker er na het insteken weer schoon en droog uit komt. Laat 15 minuten afkoelen voor je de cake uit de springvorm haalt. Draai de cake om, haal het bakpapier eraf en laat volledig afkoelen op een rooster met deze plattere (en mooiere) kant omhoog.
Klop voor de roomkaastopping de zachte boter en roomkaas in 2-3 minuten licht en luchtig. Spatel de poedersuiker, het zout en vanille-extract erdoor tot alles goed gemengd is. Verdeel gelijkmatig over de afgekoelde cake en strijk glad. Bestrooi met de kokosrasp.