Bereiding

  1. Doe de boter, de basterdsuiker, het vanilleextract en het zout in een kom en meng door elkaar. Voeg beide soorten bloem toe en kneed
    alles tot een deeg. Verpak het in plasticfolie en laat het minimaal 1 uur rusten in de koelkast.
  2. Verwarm de oven voor (elektrisch: 170°C) en vet de vormpjes in met boter.
  3. Kneed het deeg kort door en vul vervolgens de vormpjes tot twee derde met het deeg. Zet de vormpjes op een bakplaat en bak de koekjes 23-28 minuten. Laat ze na het bakken ca. 2 minuten afkoelen in de vormpjes en stort de koekjes vervolgens op een rooster om verder af te koelen.

Per stuk (50): ca. 56 kcal
1 g eiwit | 3 g vet | 6 g koolhydraten

Tip: heb je geen hernhuttervormpjes? Dan kun je ook vormpjes voor minicupcakes gebruiken.

Tip: Je kunt de koekjes voor het bakken garneren met ongeroosterde noten of meng het deeg met wat fijngehakte rozijnen of sukade.

Koekjesbijbel

Uit het boek:

Koekjesbijbel
€34,99

Receptuur: Rutger van den Broek Fotografie: Saskia Lelieveld Styling: Alexstyling