Foodies All day brunch
All day brunch
Cover all day brunch
Hernhuttertjes

Hernhuttertjes

  • Eenvoudig

  • 50 minuten bereidingstijd50 min. bereidingstijd

  • ca. 1 uur wachttijdca. 1 u. wachttijd

Rutger: “Dit brosse zandkoekje heeft zijn naam waarschijnlijk te danken aan een vroegere evangelische broedergemeenschap: de hernhutters uit Zeist. Zij bakten onder andere deze fijn gevormde koekjes in hun bakkerij.”

Lees verder onder de advertentie

Aantal personen: 50

Ingrediënten

Voor het deeg

Rutger: “Dit brosse zandkoekje heeft zijn naam waarschijnlijk te danken aan een vroegere evangelische broedergemeenschap: de hernhutters uit Zeist. Zij bakten onder andere deze fijn gevormde koekjes in hun bakkerij.”

Bereiding

  1. Doe de boter, de basterdsuiker, het vanilleextract en het zout in een kom en meng door elkaar. Voeg beide soorten bloem toe en kneed
    alles tot een deeg. Verpak het in plasticfolie en laat het minimaal 1 uur rusten in de koelkast.

  2. Verwarm de oven voor (elektrisch: 170°C) en vet de vormpjes in met boter.

  3. Kneed het deeg kort door en vul vervolgens de vormpjes tot twee derde met het deeg. Zet de vormpjes op een bakplaat en bak de koekjes 23-28 minuten. Laat ze na het bakken ca. 2 minuten afkoelen in de vormpjes en stort de koekjes vervolgens op een rooster om verder af te koelen.

Per portie: 56 kcal | 6 g koolhydraten | 1 g eiwit | 3 g vet

Receptuur: Rutger van den Broek Fotografie: Saskia Lelieveld Styling: Alexstyling

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)
Uit het boek

Koekjesbijbel

€ 34,99
koekjesbijbel