
Hertenbiefstuk met karwijkoolraap
Eenvoudig
ca. 1 uur bereidingstijdca. 1 u. bereidingstijd
Bereiding
Neem de biefstukken uit de koelkast, dep droog met keukenpapier en bestrooi aan beide zijden met flink wat zout en peper. Laat op kamertemperatuur komen terwijl je de koolraap bereidt.
Breng een grote pan gezouten water aan de kook. Leg de koolraap in de pan en laat met het deksel op de pan 20-25 minuten zachtjes koken, tot de koolraap heel zacht is. Giet af en laat even droogstomen.
Verhit een zware koekenpan op hoog vuur. Wrijf de biefstukken in met de olie en bak, als de pan heel heet is, de biefstukken er 2-3 minuten per zijde in, of tot ze zo gaar zijn als je lekker vindt. Leg op een bord en laat rusten. Roer de bloem door de pan en schenk de bouillon erbij. Laat 3-5 minuten zachtjes koken tot het wat is ingedikt en roer de mosterd en de azijn erdoorheen. Laat 2-3 minuten zachtjes koken, tot je een lichte jus hebt. Roer 1 tl boter erdoorheen.
Verhit 25 g boter in een koekenpan tot het begint te schuimen. Laat 1-2 minuten bubbelen, tot de boter goudbruin is en nootachtig begint te ruiken. Roer het karwijzaad erdoor heen en neem de pan van het vuur. Pureer de koolraap grof, zodat er nog stukjes in zitten en roer de karwijzaadboter erdoorheen. Verdeel over warme borden. Snijd de biefstukken in plakken en leg ze op de puree. Schenk de saus eroverheen.