Hertenbiefstuk met puree en spruitjes
Eenvoudig
25 minuten bereidingstijd25 min. bereidingstijd
Advertentie
Bereiding
Kook de aardappels in water met wat zout in 18-20 minuten gaar. Giet af en laat uitlekken. Stamp de aardappels met de citroenschil en het citroensap fijn.
Verhit een koekenpan op hoog vuur. Bestrijk het vlees met ½ el olie, bestrooi met zout en peper en bak in de hete pan 2-3 minuten aan beide zijden. Leg het vlees op een bord en laat 5-10 minuten rusten.
Verhit de rest van de olie in de koekenpan op hoog vuur en roerbak er de spruitjes 4-6 minuten in tot ze zacht zijn en goudbruin beginnen te kleuren. Voeg de gember, de appel of peer en de walnoten toe en roerbak 1 minuut verder. Roer de azijn, eventueel de miso en 2 el water erdoorheen. Verhit kort verder en breng op smaak met zout. Serveer de hertenbiefstuk met de puree en de spruitjes.