Foodies 10/2024
Wij gaan bakken
Cover van
Hertenbiefstuk met puree en spruitjes

Hertenbiefstuk met puree en spruitjes

  • Eenvoudig

  • 25 minuten bereidingstijd25 min. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen: 2

Ingrediënten

Bereiding

  1. Kook de aardappels in water met wat zout in 18-20 minuten gaar. Giet af en laat uitlekken. Stamp de aardappels met de citroenschil en het citroensap fijn.

  2. Verhit een koekenpan op hoog vuur. Bestrijk het vlees met ½ el olie, bestrooi met zout en peper en bak in de hete pan 2-3 minuten aan beide zijden. Leg het vlees op een bord en laat 5-10 minuten rusten.

  3. Verhit de rest van de olie in de koekenpan op hoog vuur en roerbak er de spruitjes 4-6 minuten in tot ze zacht zijn en goudbruin beginnen te kleuren. Voeg de gember, de appel of peer en de walnoten toe en roerbak 1 minuut verder. Roer de azijn, eventueel de miso en 2 el water erdoorheen. Verhit kort verder en breng op smaak met zout. Serveer de hertenbiefstuk met de puree en de spruitjes.

Per portie: 527 kcal | 47 g koolhydraten | 39 g eiwit | 17 g vet

© Olive Magazine / Immediate Media Receptuur: Anna Glover Foto’s: Tara Fisher Styling: Agathé Gits Foodstyling: Elena Silcock

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)