Foodies 06/2024
Citytrip!
Cover van
Cover voor Hertenstoof met pastinaak, cranberry en kaneel

Hertenstoof met pastinaak, cranberry en kaneel

  • Eenvoudig

Advertentie

Aantal personen: 4

Ingrediënten

Bereiding

  1. Pel en snipper de sjalotten. Schil de bospenen en de pastinaak. Snijd de bospenen in plakken. Snijd de pastinaak in repen van 0,5×3 cm. Was de tijm en schud hem droog. Houd ca. 3 takjes tijm apart en bind de overige tijm met keukengaren tot een bosje kruiden.

  2. Verwarm de boter in de stoofpan en fruit er de sjalotten in. Voeg de hertensukade toe en bak het vlees rondom bruin. Blus af met de rode wijn. Voeg de bloem toe en roer het geheel door.

  3. Zet het vuur laag en voeg de wildfond, de kaneelstokjes, de cranberry’s, de rozijnen en het bosje tijm toe. Laat het vlees ca. 2,5 uur sudderen. Roer regelmatig door en controleer of het vlees niet droog komt te staan.*

  4. Voeg 30 minuten voor het einde van de gaartijd de bospeen en de pastinaak toe aan het vlees. Roer alles rustig door. Ris de blaadjes van de overige tajes tijm. Serveer de hertenstoof met de tijm. Geniet ervan!

Recept en foto: Kim Alstede – De Genietende Foodie

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)