Bereiding

‘Al vanaf jonge leeftijd herinner ik mij dat er geen kerstfeest voorbij gaat zonder een mooi stuk wild op tafel. Voor dit recept heb ik mijn klassieke hertenstoof een twist gegeven met onder meer verse cranberries en pastinaak. Deze hertenstoof is prachtig voor je gasten en het bespaart jou tijd in de keuken. ‘Impress them’, noem ik deze gerechten op mijn blog. Want een bijzonder en eenvoudig gerecht dat uit de oven komt, of stooft in de pan blijft mijn favoriet. Zeker tijdens de kerstdagen!’

  1. Pel en snipper de sjalotten. Schil de bospenen en de pastinaak. Snijd de bospenen in plakken. Snijd de pastinaak in repen van 0,5×3 cm. Was de tijm en schud hem droog. Houd ca. 3 takjes tijm apart en bind de overige tijm met keukengaren tot een bosje kruiden.
  2. Verwarm de boter in de stoofpan en fruit er de sjalotten in. Voeg de hertensukade toe en bak het vlees rondom bruin. Blus af met de rode wijn. Voeg de bloem toe en roer het geheel door.
  3. Zet het vuur laag en voeg de wildfond, de kaneelstokjes, de cranberry’s, de rozijnen en het bosje tijm toe. Laat het vlees ca. 2,5 uur sudderen. Roer regelmatig door en controleer of het vlees niet droog komt te staan.*
  4. Voeg 30 minuten voor het einde van de gaartijd de bospeen en de pastinaak toe aan het vlees. Roer alles rustig door. Ris de blaadjes van de overige tajes tijm. Serveer de hertenstoof met de tijm. Geniet ervan!

Tip: Staat het vlees te droog? Voeg dan nog een beetje rode wijn of water toe aan de hertenstoofpot.
Recept en foto: Kim Alstede – De Genietende Foodie