
Hete bliksem
Eenvoudig
25 minuten bereidingstijd25 min. bereidingstijd
Zin in oldskool? Maak hete bliksem! Deze stamppot met aardappelen en appel kent verschillende varianten, maar wij gaan hier voor een klassieke versie met stukjes gebakken rookworst. Want soms kan er even niets lekkerders zijn dan dat..
Lees verder onder de advertentie
Bereiding
Doe de aardappels in een grote pan en leg de appelblokjes en de ui erbovenop. Voeg het water en een flinke snuf zout toe en breng aan de kook. Kook met het deksel op de pan inĀ ca. 20 minutenĀ gaar.
Snijd de rookworst in plakjes van ongeveer 1 cm dik. Verhit een droge koekenpan op middelhoog vuur en bak de plakjes in 3-4 minuten per zijde goudbruin.
Giet de pan met de aardappels af. Voeg de boter en de mosterd toe en stamp alles tot een grove of fijne puree, afhankelijk van je voorkeur. Proef en breng op smaak met extra zout en peper.
Verdeel de hete bliksem over diepe borden en verdeel de rookworst erover. Maak af met de verse tijmblaadjes en versgemalen zwarte peper.









