Hollandse kropsla met zoetzure komkommer
Eenvoudig
25 minuten bereidingstijd25 min. bereidingstijd
Advertentie
Bereiding
Was de komkommer en rasp hem in de lengte in dunne repen. Verwarm 2 el azijn en los er de suiker in op. Schenk het warme azijnmengsel over de komkommer en meng goed. Laat ca. 10 minuten trekken.
Pluk de sla in losse blaadjes uit elkaar en was ze in koud water. Laat de sla goed uitlekken. Kook de eieren in ca. 5 minuten halfhard.
Pel en snipper de sjalot. Meng de sjalot met de Zaanse mosterd en 1 el azijn. Klop er de olijfolie doorheen. Was de dille, schud hem droog en hak grof. Laat de eieren schrikken onder koud stromend water en pel en hak ze grof. Meng de eieren en de dille door de dressing en breng op smaak met zout en peper.
Maak de roodlof schoon, snijd er de onderkant vanaf en verdeel de krop in losse blaadjes. Verdeel de sla, de roodlof en de komkommer over borden en schep er de dressing overheen. Rasp de boerenkaas en verdeel hem over de salades.