Bereiding
Natúúrlijk op de barbecue deze zomer: de zelfgemaakte burgers uit The BBQ Issue. Ook het broodje maak je zelf met dit recept.
- Kluts het ei. Meng in een kom 275 g bloem met het zout, de suiker en de droge gist. Kneed er de helft van het ei en de boter doorheen tot een kruimelig geheel. Voeg de melk toe en kneed in ca. 10 minuten tot een soepel deeg. Laat afgedekt op een warme plaats ca. 40 minuten rijzen.
- Verwarm de oven voor (elektrisch: 225°C / hetelucht: 200°C). Sla het deeg plat op een met bloem bestoven werkvlak en verdeel het in 4 gelijke porties. Vorm bolletjes van het deeg en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat. Dek losjes af met folie en laat nog 25 minuten rijzen
- Bestrijk de bolletjes met het overige ei en bestrooi met het sesamzaad. Bak de broodjes in ca. 25 minuten goudbruin en gaar in de oven.
Foto’s: Eddy Haijtjema
Styling: Willemijn van der Kamp
Servies etc.: Eigen collectie