Ingrediënten
- 100 g rodekool fijngesneden
- sap van 1 citroen
- zout en peper
- 800 g kikkererwten blik uitgelekt en drooggedept
- 2 tl komijnpoeder
- 1 tl gemalen koriander
- 2 groene pepers gehakt
- 2 teentjes knoflook
- 4 lente-uitjes grof gehakt
- ½ bosje koriander grof gehak
- 4 el kikkererwtenmeel
- olie om in te frituren
- 4 el hummus
- 4 el plantaardige yoghurt
- 6 hamburgerbroodjes gehalveerd en geroosterd
- 6 plakken tomaat
- ingelegde groene pepers uit pot voor erbij
- sriracha of sambal voor erbij
Bereiding
- Doe de rodekool met het citroensap en ruim zout in een kom. Kneed door elkaar en laat marineren.
- Maal de kikkererwten, het komijnpoeder, de gemalen koriander, de groene peper, de knoflook, de lente-ui, de koriander, het kikkererwtenmeel en 1 tl zout in een keukenmachine fijn. Doe het mengsel in een kom en vorm er met de hand 6 burgers van. Zet minimaal 30 minuten in de koelkast.
- Verhit een flinke laag olie in een koekenpan met antiaanbaklaag en frituur er de burgers in 4-5 minuten per zijde goudbruin in.
- Meng de hummus met de yoghurt en breng op smaak met zout en peper. Strijk de hummusyoghurt over de snijvlakken van de broodjes. Leg wat kool op de onderste helften. Beleg met een falafelburger, een plak tomaat, een ingelegde peper en wat sriracha of sambal. Beleg met de bovenste helften van de broodjes en serveer.
© Olive Magazine / Immediate Media Receptuur: Janine Ratcliffe Foodstyling: Sal Henley Foto’s: Mike English Styling: Davina Perkins
Meer overheerlijke recepten vind je in de nieuwe Foodies!
Denk nasi goreng, saté, sushi en spekkoek; loopt het water je al in de mond? De uiteenlopende Aziatische keuken is...Lees verder