Bereiding

Ga je zelf limoncello maken? Maak dan ook eens een lekkere limoncellococktail. Vul een glas met ijsblokjes en voeg hier 50 ml limoncello, 50 ml spa rood en 100 ml prosecco aan toe. Garneer met een schijfje citroen en wat verse munt.

1. Schil de schil van de citroen er zo dun mogelijk af. Probeer zo min mogelijk van het ‘wit’ mee te raspen, dit maakt de limoncello bitter. Doe de citroenschillen samen met de alcohol in een schone weckpot. Zet deze ca. 1 week op een donkere en koele plek. Wentel de pot gedurende 1 week elke dag even om.

2. Verhit na 1 week de suiker met 600 ml water in een steelpan tot de suiker is opgelost. Laat de siroop afkoelen en voeg toe aan de weckpot. Roer goed door en sluit de weckpot weer. Laat ca. 4 dagen staan.

3. Na 4 dagen is de limoncello klaar. Zeef de citroenschillen eruit en giet de limoncello in een grote fles of verdeel hem over kleinere flesjes om uit te delen. Bewaar de limoncello in de vriezer, hij is koud ’t lekkerst.

Per glaasje (50 ml): ca. 275 kcal
0 g eiwit | 0 g vet | 25 g koolhydraten

Recept van Nikkie: “Alles wat met eten te maken heeft vind ik waanzinnig interessant! Van diverse culturen, tot recepturen en van simpel comfortfood tot prachtige foodstyling. Mijn eigen culinaire vondsten en creaties deel ik via mijn Instagram @fromeastfield.