Foodies 05/2024
Dinner party
Foodies 5 Dinner party
Hong Kon milk tea with coffee jelly

Hong Kong milk tea met coffee jelly

  • Gemiddeld

  • 20 minuten bereidingstijd20 min. bereidingstijd

  • ca. 4 uur wachttijdca. 4 u. wachttijd

Advertentie

Aantal personen: 4

Ingrediënten

Coffee jelly – koffie en suiker die stollen door gelatine, is overal in Japan te koop, waar Andrew en Bin van @bobaguys hun inspiratie vandaan haalden. In grote delen van Azië is de half-koffie/half-thee combinatie (yinyong) verkrijgbaar. Toen ze koffie-thee mee terug naar Californië namen, gaven ze er een eigen draai aan.

Bereiding

  1. Maak de coffee jelly: schenk 120 ml koud water in een kommetje. Strooi de gelatine erover en laat het mengsel onaangeroerd 10 minuten rusten.

  2. Breng intussen in een pannetje de koffie op laag vuur aan de kook. Roer de suiker erdoor tot die is opgelost en breng weer aan de kook. Haal de pan van het vuur en roer het gelatinemengsel erdoor. (Als de gelatine te hard is, voeg je een klein scheutje van de hete koffie toe aan het kommetje om het wat vloeibaarder te maken.) Roer tot alles oplost en er geen gelatineklontjes meer zijn. Laat afkoelen tot op kamertemperatuur, maar zet nog niet in de koelkast!

  3. Schenk de afgekoelde koffiegelei in vier glazen van 475 ml. Zet een muffinbakvorm in de koelkast (of als je die niet hebt, vier schaaltjes) en leg de glazen schuin in de vorm, zodat de gelei schuin hard wordt. (De muffinbakvorm houdt de glazen op hun plek. Je kunt ook een prop aluminiumfolie onder elk glas leggen zodat het niet verschuift.) Zet 4 uur, of een nacht, in de koelkast tot de gelei stevig is.

  4. Maak de milk tea: doe de ijsblokjes in een kom. Breng 720 ml water aan de kook in een pannetje op hoog vuur. Haal van het vuur en voeg de thee toe. Laat de thee 4 minuten trekken en zeef hem dan boven het ijs. Roer er, terwijl het ijs smelt, de gecondenseerde melk door. Roer tot alles goed gemengd is. Laat de milk tea in de koelkast afkoelen (terwijl de koffiegelei daar opstijft).

  5. Haal de glazen uit de koelkast als de koffiegelei stevig is. Voeg een handje ijsblokjes toe aan elk glas. Schenk langzaam 240 ml milk tea in elk glas. Dien op met een lepel en een rietje.

Foto: Lauren Velo

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)

Je kookt het op TikTok

€ 24,99
tiktok kookboek