Foodies 06/2024
Citytrip!
Cover van
lavendel ijs

Honing-lavendelijs met Anouk Boetzer

In samenwerking met foodies friend Anouk Boetzer.
  • Gemiddeld

  • ca. 3 uur wachttijdca. 3 u. wachttijd

Advertentie

Aantal personen: 4

Ingrediënten

Jouw zomer is pas compleet als je je eigen homemade lavendelijs hebt gemaakt, en zo denkt Anouk er ook over!

Bereiding

  1. Giet de volle melk en de slagroom in een pan. Snijd het vanillestokje open en schraap het merg eruit. Doe het vanillemerg met het stokje en de lavendelbloemetjes in de pan.

  2. Zet het vuur hoger en breng het mengsel aan de kook. Zet het vuur laag en laat de smaken ca. 10 minuten trekken. Haal de pan van het vuur en laat afkoelen.

  3. Giet het afgekoelde mengsel door een zeef en druk met een lepel op de achtergebleven bloemetjes zodat ze extra smaak afgeven. Klop de eidooiers met de honing tot ze licht van kleur zijn. Meng vervolgens een deel van het lavendelmengsel door de eidooiers en roer tot alles gemengd is. Roer het overige lavendelmengsel erdoorheen.

  4. Verhit de lavendelcustard in een pan op middelhoog vuur en roer met een houten lepel tot het indikt. Zorg dat het niet gaat koken. Laat de lavendelcustard volledig afkoelen. Schenk de roomijscustard in een luchtdicht vriesbestendig bakje en zet ca. 3 uur in de vriezer. Roer het ijs om de ca. 30 miuten door om kristalvorming te voorkomen. Laat het ijs daarna nog een hele nacht in de vriezer staan om goed hard te laten worden.

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)