Bereiding

  1. Giet de volle melk en de slagroom in een pan. Snijd het vanillestokje open en schraap het merg eruit. Doe het vanillemerg met het stokje en de lavendelbloemetjes in de pan.
  2. Zet het vuur hoger en breng het mengsel aan de kook. Zet het vuur laag en laat de smaken ca. 10 minuten trekken. Haal de pan van het vuur en laat afkoelen.
  3. Giet het afgekoelde mengsel door een zeef en druk met een lepel op de achtergebleven bloemetjes zodat ze extra smaak afgeven. Klop de eidooiers met de honing tot ze licht van kleur zijn. Meng vervolgens een deel van het lavendelmengsel door de eidooiers en roer tot alles gemengd is. Roer het overige lavendelmengsel erdoorheen.
  4. Verhit de lavendelcustard in een pan op middelhoog vuur en roer met een houten lepel tot het indikt. Zorg dat het niet gaat koken. Laat de lavendelcustard volledig afkoelen. Schenk de roomijscustard in een luchtdicht vriesbestendig bakje en zet ca. 3 uur in de vriezer. Roer het ijs om de ca. 30 miuten door om kristalvorming te voorkomen. Laat het ijs daarna nog een hele nacht in de vriezer staan om goed hard te laten worden.