Foodies All day brunch
All day brunch
Cover all day brunch
foodies favorieten

Honing-lavendelijs met zomerfruitsalade

  • Gemiddeld

  • 45 minuten bereidingstijd45 min. bereidingstijd

Lees verder onder de advertentie

Aantal personen: 6

Ingrediënten

Bereiding

  1. Verwarm de melk met 1 tl lavendel in een pannetje en laat ca. 5 minuten trekken. Laat de melk niet koken. Neem van het vuur en laat kort afkoelen. Roer eerst 100 g honing en vervolgens de crème fraîche en de slagroom erdoorheen. Zeef het mengsel en draai het in een ijsmachine tot een smeuïg roomijs. Laat het ijs in een afgesloten bak nog minimaal 8 uur opstijven in de vriezer.

  2. Maak het fruit schoon. Halveer een paar kersen en verwijder de pit. Verdeel het fruit over een grote schaal of 4 borden.

  3. Snijd de honingraat in kleine stukjes en leg ze tussen het fruit. Leg het ijs er in bollen op. Besprenkel met 2 el honing en bestrooi met 1 tl gedroogde lavendel. Dien direct op.

Foto’s en foodstyling: Willem van Santen Styling en receptuur: Anne Heesink

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)