Bereiding

  1. Verwarm de melk met 1 tl lavendel in een pannetje en laat ca. 5 minuten trekken. Laat de melk niet koken. Neem van het vuur en laat kort afkoelen. Roer eerst 100 g honing en vervolgens de crème fraîche en de slagroom erdoorheen. Zeef het mengsel en draai het in een ijsmachine tot een smeuïg roomijs. Laat het ijs in een afgesloten bak nog minimaal 8 uur opstijven in de vriezer.
  2. Maak het fruit schoon. Halveer een paar kersen en verwijder de pit. Verdeel het fruit over een grote schaal of 4 borden.
  3. Snijd de honingraat in kleine stukjes en leg ze tussen het fruit. Leg het ijs er in bollen op. Besprenkel met 2 el honing en bestrooi met 1 tl gedroogde lavendel. Dien direct op.

Door de honing en room blijft dit ijs heel smeuïg en zacht en is er geen ei nodig in dit recept. Het gebruik van een goede ijsmachine is wel nodig om het ijs stevig genoeg te krijgen.
Foto’s en foodstyling: Willem van Santen Styling en receptuur: Anne Heesink