Abonneren
Foodies kerst
De unieke editie van 2025
Cover van
Honing-sesam-halloumispiesjes, geserveerd met honingglaze

Honing-sesam-halloumispiesjes

  • Eenvoudig

  • 20 minuten bereidingstijd20 min. bereidingstijd

Deze vegetarische spiesjes combineren de zoute bite van halloumi met de zoete smaak van honing en sesam.

Lees verder onder de advertentie

Aantal personen
8

Ingrediënten

Voor de honingglaze

Benodigdheden

  • metalen spiesen

Lees verder na de advertentie

Deze vegetarische spiesjes combineren de zoute bite van halloumi met de zoete smaak van honing en sesam.
Wist je dat?
Halloumi is een stevige, zoute grillkaas uit Cyprus die niet smelt bij verhitting. Dankzij de stevige bite en het hoge eiwitgehalte is het een ideale vegetarische vleesvervanger.

Bereiding

  1. Roer alle ingrediënten voor de honingglaze door elkaar en breng op smaak met zout en peper.

  2. In de blokken halloumi zit een vouw; snijd elk blok dwars op de vouw in drieën en breek de stukken op de vouw uit elkaar.

  3. Je zou nu 12 stukken in totaal moeten hebben. Rijg de stukken aan metalen spiesen.

  4. Bestrijk de grill van de barbecue met neutrale olie. Bestrijk de halloumi met de honing-glaze.

  5. Gril de spiesjes op de barbecue en bestrijk af en toe met de glaze. Draai de spiesjes elke 2-3 minuten om, tot ze rondom goudkleurig zijn.

  6. Je kunt de spiesjes ook in een grillpan op hoog vuur op het fornuis bakken. Serveer met de rest van de glaze in een kommetje erbij om te dippen.

Per portie: 292 kcal | 14 g koolhydraten | 15 g eiwit | 19 g vet

© BBC Good Food Magazine / Immediate Media Receptuur: BBC Good Food Fotografie: James Lee Styling: Jo Harris Foodstyling: Amy Kinnear

Serveertip
Serveer met een lekkere salade om er een hoofdgerecht van te maken.

Wat vind jij van dit recept?

5 / 5.0 (1 stem)
Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!