
Honing-sesam-halloumispiesjes
Eenvoudig
20 minuten bereidingstijd20 min. bereidingstijd
Deze vegetarische spiesjes combineren de zoute bite van halloumi met de zoete smaak van honing en sesam.
Lees verder onder de advertentie
Bereiding
Roer alle ingrediënten voor de honingglaze door elkaar en breng op smaak met zout en peper.
In de blokken halloumi zit een vouw; snijd elk blok dwars op de vouw in drieën en breek de stukken op de vouw uit elkaar.
Je zou nu 12 stukken in totaal moeten hebben. Rijg de stukken aan metalen spiesen.
Bestrijk de grill van de barbecue met neutrale olie. Bestrijk de halloumi met de honing-glaze.
Gril de spiesjes op de barbecue en bestrijk af en toe met de glaze. Draai de spiesjes elke 2-3 minuten om, tot ze rondom goudkleurig zijn.
Je kunt de spiesjes ook in een grillpan op hoog vuur op het fornuis bakken. Serveer met de rest van de glaze in een kommetje erbij om te dippen.









