
Hotdogs met diverse toppings van de Big Green Egg
Uitdagend
ca. 1 uur bereidingstijdca. 1 u. bereidingstijd
ca. 11 uur en 30 minuten wachttijdca. 11 u. en 30 min. wachttijd
Hotdogs maar dan nét even wat specialer. Deze broodjes zijn bereid op de Big Green Egg en hebben een heerlijke, rokerige smaak. Met deze heerlijke toppings maak je ze helemaal compleet.
Lees verder onder de advertentie
Bereiding
Meng voor de hotdogbroodjes alle ingrediënten, behalve de boter, in de kom van een staande mixer met deeghaak en kneed op lage stand 20-25 minuten, tot het glutennetwerk goed ontwikkeld is.
Voeg de boter in twee delen toe. Blijf kneden tot het deeg alle boter heeft opgenomen en glad en glanzend is. Zet het deeg afgedekt in de koelkast en laat een nacht rijzen.
Verdeel het deeg in 15 gelijke porties. Sla elk stuk deeg plat en bol het op. Hiervoor leg je het ontspannen voorgevormde deeg met de naad naar boven op een licht bebloemde werkbank.
Je rekt het deeg licht uit en vouwt de onder- en bovenkant naar het midden. Daarna vouw je de bovenkant nogmaals naar beneden en druk je de naad dicht met de muis van je hand. Vervolgens rol je het deeg met de naad naar beneden en trek je het naar jezelf toe terwijl het licht aan de werkbank blijft plakken. Tegelijkertijd duw je de onderzijde naar binnen met je pinken, waardoor de bovenkant straktrekt als een ballon en er extra spanning ontstaat. Vorm het vervolgens tot een ovaal.
Laat 15-30 minuten rusten. Vorm elk stuk deeg tot een langwerpig worstje van 12-15 cm lang.
Leg elk broodje op een bakplaat met bakpapier en zorg dat ze voldoende ruimte hebben om te rijzen. Laat 1 uur en 30 minuten rijzen op een warme plek (27°C), of zet de deegkom au bain-marie in een kom met 30°C water.
Klop het ei los met het water of de melk en bestrijk de broodjes met het mengsel.
Plaats de Big Green Egg basket inclusief de convEGGtor met daarop het RVS-rooster in de Big Green Egg en laat de temperatuur oplopen tot ca. 180°C.
Plaats de Baking Stone en verwarm deze ca. 10 minuten mee. Plaats de broodjes met bakpapier op de baking stone en bak in ca. 20 minuten goudbruin, met het deksel dicht.
Bestrijk de hotdogbroodjes direct als ze van de Big Green Egg komen royaal met de gesmolten boter. Dek af met een droge theedoek en laat ca. 20 minuten nagaren op de bakplaat. Leg ze daarna op een rooster en laat ze minimaal 1 uur afkoelen.
Gril ondertussen de worstjes op het gietijzeren rooster van de Big Green Egg, direct boven de kolen, in ca. 10 minuten op ca. 200°C. Zorg ervoor dat het rooster heet is, dan bakt het vlees niet aan. Draai de worstjes tussentijds om, maar houd verder het deksel van de Big Green Egg zoveel mogelijk dicht.
Snijd de hotdogbroodjes open en leg de worstjes erin. Maak de broodjes af met aioli, geraspte belegen boerenkaas, kimchi en korianderblaadjes, of met mosterd, ingelegde groenten en gefrituurde ui naar smaak.









