
Hotteok (zoete gevulde pannenkoekjes)
Gemiddeld
35 minuten bereidingstijd35 min. bereidingstijd
50 minuten wachttijd50 min. wachttijd
Lees verder onder de advertentie
Bereiding
Meng in een grote kom de bloem met de gist, suiker, het zout, de melk en de olie tot een enigszins vochtig en kleverig deeg. Dek af en laat het deeg 1 uur rijzen op kamertemperatuur. Je zult zien dat de deegbol meer dan de helft groter is geworden. Is het deeg niet genoeg gerezen? Laat nog wat langer staan.
Is het deeg voldoende gerezen? Kneed het dan kort even door – om de lucht eruit te halen – en laat nogmaals 20 minuten afgedekt staan.
Meng intussen de suiker, het kaneelpoeder en de pinda’s met elkaar. Zet opzij.
Bestuif het werkblad met wat bloem en maak van het deeg zes bollen, ter grootte van een forse pingpongbal/kleine appel. Is het deeg te nat, dan kun je het even extra door de bloem halen.
Maak de zes bollen plat, tot ze ongeveer ½ cm dik zijn, en verdeel over het midden een eetlepel van het suiker-pindamengsel. Vouw dicht en maak er weer een bol van. Het mengsel moet in de binnenkant van de bol zitten.
Verhit 1 el olie in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de deegbollen in porties, ongeveer drie per keer, in ongeveer 1 minuut aan één kant goudbruin. Keer om op de tegenovergestelde zijde en bak nog 1 minuut.
Druk dan met een rond object (zoals een hamburgerpers of een vleeshamer) de bol tot een platte pannenkoek van ongeveer 1 cm dik. Bak nog 1 minuut, of tot de onderkant goudbruin en krokant is.
Draai de pannenkoek om, zet het vuur lager en doe een deksel op de pan. Laat ongeveer 1 minuut zo staan zodat de suiker aan de binnenkant goed smelt. Wil je helemaal zeker zijn? Draai de pannenkoek om en herhaal.
Serveer heet en pas op dat je je niet verbrandt aan de vulling! Serveer eventueel met honing.
De bijbel van de Koreaanse keuken
€ 34,99