Foodies kerst
Bestel nu
Cover van
Chocolade Too good to Go

Huisgemaakte crunchy chocopasta

  • Eenvoudig

  • 24 minuten bereidingstijd24 min. bereidingstijd

  • ca. 10 uur wachttijdca. 10 u. wachttijd

Advertentie

Aantal personen
4

Ingrediënten

Heb je een overschot aan chocoladeletters in je kast liggen? Chefkok Charlotte Hansen deelt haar favoriete restjesrecept: crunchy chocopasta. Zo hoef jij je chocolade niet weg te gooien en maak je er heerlijke smeerbare chocopasta mee.

Bereiding

  1. Smelt de slagroom met de suiker en de espresso tot de suiker helemaal is opgelost.

  2. Hak de chocoladeletters in kleine stukjes en voeg toe aan de room. Zet het vuur uit en roer door tot de chocoladeletters gesmolten zijn. Voeg dan de boterblokjes toe en roer totdat ook deze zijn gesmolten en het mengsel mooi glanst.

  3. Verwarm de oven voor op 180 graden en rooster de amandelen voor 10 minuutjes.

  4. Hak de amandelen in kleine stukjes en spatel een beetje door het chocolademengsel en bewaar wat om over de potjes te strooien. Voeg ook nu een beetje zeezout toe.

  5. Schenk het mengsel over in een maatbeker en giet het voorzichtig in de potjes. Laat het een nacht op kamertemperatuur komen of zet het in de koelkast.

  6. Smeer de pasta op je brood, crackers, pannenkoeken of desserts!

Per 100 g: 348 kcal | 24 g koolhydraten | 4 g eiwit | 26 g vet

Receptuur en beeld: Charlotte Hansen

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)