Foodies 05/2024
Dinner party
Foodies 5 Dinner party
Recepten met kikkererwten: Hummusbowl met geroosterde groenten

Hummusbowl met geroosterde groenten

In samenwerking met De Vegetariërsbond
  • Eenvoudig

  • ca. 1 uur en 20 minuten bereidingstijdca. 1 u. en 20 min. bereidingstijd

  • ca. 8 uur wachttijdca. 8 u. wachttijd

Advertentie

Aantal personen: 2

Voor de hummus

Voor de geroosterde groenten

Voor de garnering

In een stoof, als basis voor de hummus of in een salade. Kikkererwten! Deze heerlijke en voedzame peulvrucht is een echte alleskunner.

Bereiding

  1. Doe voor de hummus de kikkererwten 6-8 uur van tevoren in een kom met ruim koud water en laat ze weken. Gebruik je kikkererwten uit blik? Dan kun je deze stap overslaan.

  2. Verwarm voor de geroosterde groenten de oven voor (elektrisch: 210°C / hetelucht: 190°C). Meng de bloemkool- en broccoliroosjes op een met bakpapier beklede bakplaat met de olie en de kruiden en specerijen en verdeel ze in een enkele laag over de bakplaat. Rooster de groenten 15-20 minuten in de oven tot ze zacht zijn en bruine randjes beginnen te krijgen. Haal uit de oven en houd de groenten apart.

  3. Los de baksoda op in 1 liter kokend water. Giet de geweekte kikkererwten af, voeg ze toe aan het sodawater en breng opnieuw aan de kook. Kook de kikkererwten in ca. 1 uur gaar. De kikkererwten zijn gaar als je ze tussen je vingers kunt pletten. Giet ze af en laat goed uitlekken en afkoelen. Gebruik je kikkererwten uit blik? Spoel ze enkel af met koud water en laat ze uitlekken.

  4. Pureer de kikkererwten met een staafmixer of in een keukenmachine samen met de knoflook, de tahin, het komijnpoeder, het citroensap en het zout tot een stevige massa. Voeg dan beetje bij beetje 100 ml koud water toe en draai verder tot een romige hummus. Is de hummus te dik, voeg dan een beetje extra water toe.

  5. Verdeel de hummus over 2 kommen of een grote schaal, giet er royaal olijfolie overheen en verdeel er de geroosterde bloemkool en broccoli over. Bestrooi met de granaatappelpitjes, de sesamzaadjes en chilivlokken naar smaak. Lekker met pita’s of flatbreads.

Receptuur en foodstyling: Jacqueline Sluijter Foto’s: Willem van Santen Styling: Alexandra Hereijgers

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

5 / 5.0 (1 stem)