Hummusbowl
Eenvoudig2 personen30 minuten bereiden
Dit is nou verantwoord comfort food: de hummus bowl met aubergine en falafel van Chickslovefood.
Ingrediënten
- 400 g kikkererwten (uitlekgewicht - uit pot of zak of blik)
- 1 speltpita
- 1 aubergine
- 125 g falafel
- 50 g veldsla
- 4 el hummus
Kook mee!Deel je tasty foto’s van dit recept via Instagram of Facebook met #iamfoodies!
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 200 graden. Bekleed een bakplaat met bakpapier en verdeel de kikkererwten hierover. Besprenkel de kikkererwten met wat olie, peper en zout en rooster ze daarna
20 minuten in de oven. - Knip ondertussen het pitabroodje doormidden en knip iedere helft in driehoekjes. Besprenkel deze stukjes met wat olie, peper en zout en leg ze na 10 minuten naast elkaar op de bakplaat bij de kikkererwten.
- Snijd ondertussen de aubergine in plakken en besprenkel ze met wat olie, peper en zout. Bak ze in een grillpan 5 minuten tot er aan beide kanten mooie strepen ontstaan.
- Verhit een scheutje olie in een koekenpan en bak de falafelballetjes in 4 minuten rondom bruin.
- Neem twee kommen en vul ze met de veldsla, gegrilde aubergine, falafel, kikkererwten en de homemade pitachips en maak af met de hummus.

Meer gerechten zoals deze?
Het AYNI Chickslovefood kookboek