Foodies kerst
Bestel nu
Cover van
Ice cream float met Baileys en chocoladesaus

Ice cream float met Baileys en chocoladesaus

  • Eenvoudig

  • 15 minuten bereidingstijd15 min. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen: 1

Ingrediënten

Voor de chocoladesaus

Patissier Meike Schaling van Petit Gâteau in Amsterdam maakte in samenwerking met Roberta Pagnier dit heerlijke recept voor een ice cream float met Baileys. Makkelijk om te maken én ontzettend lekker!

Bereiding

  1. Verwarm voor de chocoladesaus de melk en slagroom in een kleine steelpan. Meng de fijne kristalsuiker en cacao in een kom en doe er een beetje warm melk/slagroommengsel door. Maak een papje en giet dit vervolgens in de pan. Breng aan de kook en laat op laag vuur en onder voortdurend roeren indikken.

  2. Giet vervolgens 90 ml Baileys Salted Caramel in een groot glas en doe er 2 bolletjes chocolade-ijs bij.

  3. Giet hier 240 ml koffie bij en doe er nog een bolletje chocolade ijs bij.

  4. Decoreer met de chocoladesaus en een verse kers.

Receptuur: Meike Schaling van Petit Gâteau Fotografie: Vanessa Dawson van Culinessa

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)