
IJs met avocado, komkommer, limoen en munt
Eenvoudig
20 minuten bereidingstijd20 min. bereidingstijd
ca. 3 uur wachttijdca. 3 u. wachttijd
Zelfgemaakt ijs die boordevol vitamines zitten. Dat klinkt goed, toch? Probeer deze variant met avocado en komkommer, en je zult versteld staan van hoe fris én verantwoord een ijsje kan zijn!
Lees verder onder de advertentie
Bereiding
Ris de muntblaadjes van de takjes. Snijd de muntblaadjes fijn. Voeg het water, de rietsuiker en de munt toe aan een steelpan en breng zachtjes aan de kook.
Laat 6 – 8 minuten pruttelen tot de suiker is opgelost. Haal vervolgens de pan van het vuur.
Rasp ondertussen de schil van de limoenen met een fijne rasp. Pers de limoenen uit in een kleine kom.
Roer het limoensap door de zelfgemaakte muntsiroop. Zet apart en laat afkoelen.
Snijd de komkommer in grove stukken en pluk de basilicum.
Halveer de avocado en verwijder de pit en schil. Snijd het vruchtvlees in plakjes.
Voeg de komkommer, de avocado, het zout, de basilicum, de limoenrasp, de agavesiroop en de zelfgemaakte muntsiroop toe aan een hoge kom. Mix met een staafmixer tot een gladde massa.
Voeg het mengsel toe aan een diepvriesbestendige kom of bak (zie tip).
Zet minimaal 3 uur onafgedekt in de vriezer. Roer de eerste 2 uur elke 30 minuten door.
Haal het ijs 5 minuten voor serveren uit de vriezer en laat een beetje zachter worden. Gebruik een ijsschep om het ijs in kommen te serveren.









