
IJs van zwarte sesam
Gemiddeld
35 minuten bereidingstijd35 min. bereidingstijd
Bereiding
1. Doe de ingrediënten voor de zwartesesampasta met 75 ml water in een keukenmachine en pureer helemaal glad.
2. Verwarm de melk in een steelpan maar laat hem niet koken. Klop in een hittebestendige kom de eidooiers met de suiker en een snuf zout. Voeg de bloem toe en meng goed door elkaar. Giet de hete melk er al roerend beetje bij beetje bij en roer het geheel glad. Giet het mengsel terug in de pan en verwarm op matig vuur al roerend tot de custard dikker begint te worden. Neem van het vuur zodra de custard begint te borrelen.
3. Roer de sesampasta door de custard en voeg wat sesamolie naar smaak toe. Dek af met vershoudfolie en laat helemaal afkoelen in de koelkast.
4. Draai in de ijsmachine een smeuïg ijs van de sesamcustard volgens de aanwijzingen van de fabrikant. Schep het ijs in een bak en zet afgedekt nog ca. 2 uur in de vriezer. Draai bolletjes van het ijs. Heb je nog ijs over? Bewaar het ijs in de vriezer en zet het ca. 25 minuten voor gebruik in de koelkast.